Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός Τουρκία: Πόσους ανθρώπους διέσωσε η ΕΜΑΚ – Και δεύτερη ελληνική αποστολή στην Τουρκία

Σεισμός Τουρκία: Πόσους ανθρώπους διέσωσε η ΕΜΑΚ – Και δεύτερη ελληνική αποστολή στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα ακόμα παιδί, περίπου 15 ετών, ανέσυραν ζωντανό από τα χαλάσματα κτιρίου στην πόλη Χατάι της Τουρκίας τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν διασώσει μέχρι στιγμής στους τέσσερις.

Το παιδί ανασύρθηκε ζωντανό από ένα από τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει από τον καταστροφικό σεισμό, γύρω στις 5 τα ξημερώματα.

Σημειώνεται ότι οι Έλληνες διασώστες δυστυχώς ανέσυραν και άλλα δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Πρόκειται για έναν νεαρό περίπου 17 ετών και έναν άνδρα περίπου 40 ετών.

Ενισχύεται η ελληνική αποστολή στη σεισμόπληκτη Τουρκία

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η ελληνική αποστολή που συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία, ενισχύεται με επιπλέον δυνάμεις.

Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, αναχωρεί τις αμέσως επόμενες ώρες ομάδα με 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, με έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα.

Την ομάδα θα συνοδεύσουν επιπλέον ένας αξιωματικός – μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης.

Με την νέα ομάδα που θα επιχειρήσει επίσης στην πόλη Χατάι, η ελληνική αποστολή αποτελείται πλέον από συνολικά 36 μέλη της ΕΜΑΚ με τρεις σκύλους, οκτώ ιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ, δύο αξιωματικούς- μηχανικούς του Π.Σ. και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα.

Πάνω από 9.500 νεκροί σε Τουρκία, Συρία – Μάχη με τον χρόνο και το σφοδρό κρύο

Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, στην Τουρκία 6.957 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ο απολογισμός των νεκρών στη Συρία ανέρχεται στις 2.547, σύμφωνα με τις αρχές και μέλη των υγειονομικών υπηρεσιών.

Τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φθάσουν σε κάποιες από τις περιοχές που επλήγησαν σκληρότερα στην Τουρκία, εξαιτίας των κατεστραμμένων δρόμων, της κακοκαιρίας, της έλλειψης επαρκών πόρων και βαρέων μηχανημάτων.

Δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν από τη Maxar Technologies δίνουν μια ιδέα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σωστικά συνεργεία καθώς δείχνουν με λεπτομέρειες το εύρος της καταστροφής που έχει σημειωθεί σε πόλεις και χωριά σε όλη την περιοχή.

Ακόμα πιο απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για την Συρία, μετά από σχεδόν 12 χρόνια εμφυλίου πολέμου και μια ανθρωπιστική κρίση.

Στη Συρία η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη καθώς περιοχές στα βόρεια ελέγχονται από την κυβέρνηση αλλά και τους εξεγερμένους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr