Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός: Η τουρκική κατοχή σταμάτησε τις έρευνες διάσωσης στη Β/Δ Συρία – Οι τζιχαντιστές λεηλατούν ερείπια

Σεισμός: Η τουρκική κατοχή σταμάτησε τις έρευνες διάσωσης στη Β/Δ Συρία – Οι τζιχαντιστές λεηλατούν ερείπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι μισθοφόροι της Τουρκίας συνεχίζουν να κλέβουν βοήθεια που προορίζεται προς τους πληγέντες από τον σεισμό, τη στιγμή που η λεγόμενη «Πολιτική Άμυνα», δηλαδή τα «Λευκά Κράνη», ανακοίνωσε τη διακοπή των ερευνών για εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια, ενώ πηγές επιβεβαιώνουν την παρουσία δεκάδων οικογενειών κάτω από τα συντρίμμια, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

Το αποκαλούμενο τμήμα «Πολιτικής Άμυνας» της τουρκικής κατοχής στη βορειοδυτική Συρία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις έρευνες για τους εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια στην περιοχή Τζάντερς της Αφρίν, με το πρόσχημα ότι δεν έμεινε κανένας, ενώ πηγές από την περιοχή επιβεβαίωσαν ότι δεκάδες οικογένειες βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η περιοχή Janders καταστράφηκε κατά 80% ως αποτέλεσμα του σεισμού που έπληξε τη Συρία και την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου.

Πηγές από το εσωτερικό της περιοχής δήλωσαν στο πρακτορείο ANHA ότι οι μισθοφόροι της τουρκικής κατοχής μοιράζονται τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει για να κλέψουν ό,τι βρίσκουν κάτω από τα ερείπιά τους στην πληγείσα Τζάντερς.

Σε σχετικό πλαίσιο, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των μισθοφόρων της τουρκικής κατοχής την Παρασκευή, στο κέντρο των πόλεων Αφρίν, Αζάζ, και της κατεχόμενης Αλ Μπαμπ για την κατανομή της βοήθειας που παρέχεται στους πληγέντες της περιοχής Τζάντερς.

Το τουρκικό κράτος κατοχής εμπόδισε την είσοδο βοήθειας που παρείχαν πολλές χώρες στις πληγείσες περιοχές στα κατεχόμενα, ιδιαίτερα στους κατοίκους της περιοχής Τζάντερς, ενώ όλη αυτή η βοήθεια μεταφέρθηκε στο τουρκικό έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr