Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καναδός τζιχαντιστής θα πήγαινε στη Συρία

Ο Καναδός τζιχαντιστής θα πήγαινε στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Συρία ήθελε να πάει ο Μάικλ Ζεχάφ Μπιμπό, ο προσήλυτος Καναδός τζιχαντιστής που αιματοκύλισε τον χώρο του κοινοβουλίου στην Οτάβα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 32χρονος Καναδός είχε υποβάλει αίτηση για έκδοση διαβατηρίου προκειμένου να μεταβεί στη Συρία και προφανώς εκεί θα εντασσόταν σε κάποια από τις τζιχαντιστικές ένοπλες συμμορίες, πιθανότερα στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μάικλ Ζεχάφ Μπιμπό θεωρείται ότι έδρασε μόνος του, ήταν δηλαδή ένας “μοναχόλυκος” τζιχνατιστής και δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία που να τον συνδέουν με την προηγούμενη επίθεση εναντίον δύο στρατιωτών που σημειώθηκε στο Κεμπέκ την Δευτέρα από τον Μάρτιν Ρουλό.

“Έφτασε στην πρωτεύουσα του Καναδά στις 2 Οκτωβρίου. Βρισκόταν στην πόλη για να διευθετήσει ένα θέμα που σχετιζόταν με την απόκτηση διαβατηρίου”, επεσήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Στους ελέγχους που διεξήγαγε η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία προκειμένου να του χορηγηθεί διαβατήριο δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας, αν και στο ποινικό του μητρώο υπήρχαν κάποια αδικήματα που σχετίζονταν με ναρκωτικά, βία και ληστεία τραπέζης.

Εξάλλου η καναδική αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν γνώριζε ότι ο Μπιμπό επιθυμούσε να ταξιδέψει στη Συρία, αλλά ενημερώθηκε σχετικά από τη μητέρα του.

Ο αρχηγός της καναδικής αστυνομίας επεσήμανε, παράλληλα, ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Μπιμπό είχε σχέσεις με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια ακραία ιδεολογία με αυτόν, ενώ πρόσθεσε ότι μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του 32χρονου βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο ενός προσώπου που έχει κατηγορηθεί για έγκλημα που συνδέεται με την τρομοκρατία.

Στο μεταξύ, η αστυνομία διευκρίνισε ότι, υπάρχουν 93 Καναδοί που συγκαταλέγονται στη λίστα των προσώπων “υψηλής επικινδυνότητας” κι έχουν εκφράσει την πρόθεση να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr