Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραματικό μήνυμα Ζελένσκι: Η κατάσταση στην Μπαχμούτ γίνεται όλο και πιο δύσκολη

Δραματικό μήνυμα Ζελένσκι: Η κατάσταση στην Μπαχμούτ γίνεται όλο και πιο δύσκολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναγνώρισε σήμερα το βράδυ ότι η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό γύρω από την πόλη Μπαχμούτ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

«Στον τομέα της Μπαχμούτ, η κατάσταση γίνεται συνεχώς πιο δύσκολη», είπε ο Ζελένσκι.

«Ο εχθρός καταστρέφει αδιάκοπα οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των θέσεων μας για οχύρωση και άμυνα.

»Οι στρατιώτες μας που υπερασπίζονται την περιοχή γύρω από την Μπαχμούτ είναι αληθινοί ήρωες», συμπλήρωσε.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΠΟΙΚ στο Κίεβο

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν βρέθηκε σήμερα το Κίεβο σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη για να επιβεβαιώσει εκ νέου την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της εισβολής της Ρωσίας και να προωθήσει την αμερικανική οικονομική βοήθεια που ενισχύει την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.

Η Γέλεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους λίγες μέρες μετά την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής, επαναδιατυπώνοντας τις διαβεβαιώσεις της Ουάσινγκτον που έδωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πριν από μια εβδομάδα από την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Η Αμερική θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί», τόνισε στον Ουκρανό πρωθυπουργό Ντένις Σμίχαλ η Γέλεν, περιβαλλόμενη από σάκους άμμου στο γραφείο του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Σμίχαλ, μιλώντας μέσω διερμηνέα, είπε ότι οι δυο τους συζήτησαν περαιτέρω κυρώσεις των ΗΠΑ ενάντια στη Ρωσία με στόχο την αποδυνάμωση της οικονομίας και του στρατού της και «την κατάσχεση ρωσικών παγωμένων περιουσιακών στοιχείων και αυτά να διατεθούν για την ανάκαμψη της Ουκρανίας».

Ωστόσο, η Αμερικανίδα υπουργός είπε σε δημοσιογράφους ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά νομικά εμπόδια για την πλήρη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που έχουν παγώσει λόγω κυρώσεων.

Η Γέλεν ανακοίνωσε επίσης τη μεταφορά της πρώτης δόσης 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την τελευταία δόση, ύψους 9,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οικονομικής και δημοσιονομικής βοήθειας από την Ουάσινγκτον.

Σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ζελένσκι αργά το απόγευμα, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι η Γέλεν τον επαίνεσε «για την ηγεσία και την αποφασιστικότητά του απέναντι στον παράνομο και απρόκλητο πόλεμο της Ρωσίας».

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι η υπουργός χαιρέτισε τις ενέργειες του Ζελένσκι για την ενίσχυση της διακυβέρνησης και την αντιμετώπιση της διαφθοράς – ενέργειες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί ότι η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ δαπανάται με υπευθυνότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr