Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν παλεύει να κερδίσει χρόνο για το Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι

Ο Ερντογάν παλεύει να κερδίσει χρόνο για το Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τις «διαπραγματεύσεις» με τους Πεσμεργκά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίζει «καθυστερήσεις» και με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, την ώρα που οι Κούρδοι συνεχίζουν να μάχονται μόνοι τους απέναντι στις ορδές των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος.

Με τις πρακτικές αυτές ο σουλτάνος Ερντογάν κερδίζει χρόνο για το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο όμως τα έχει βρει σκούρα με τους Κούρδους του YPG μέσα στην Κομπάνι, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει να αντιμετωπίσει και τις κλιμακούμενες αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων. Ο ρόλος του Ερντογάν, που βρίσκεται πίσω από το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκαλυφθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την Παρασκευή από το Ταλίν της Εσθονίας σε συνέντευξη Τύπου ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι Κούρδοι του YPG συμφώνησαν με το FSA για να κατευθυνθούν στην Κομπάνι 1.300 στρατιώτες τους, ώστε να ενισχύσουν τους μαχητές του YPG «και είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την πορεία που θα ακολουθήσουν για να φτάσουν στην Κομπάνι». Το ίδιο ακριβώς πράγμα δηλαδή με τους 200 Πεσμεργκά από το βόρειο Ιράκ, τους οποίους ακόμα περιμένουν στην Κομπάνι οι μαχητές του YPG.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ανώτατος αξιωματικός των Κούρδων διέψευδε τον Ερντογάν και την υποτιθέμενη συμφωνία με τους Σύρους, στριμώχνοντάς τον για μία ακόμη φορά στα σχοινιά.

Η επικεφαλής των Κούρδων του YPG στην Κομπάνι, Ναλίν Αφρίν (Μέισα Έμπντο – Meysa Ebdo) σε ανακοίνωσή της για τους 1.300 μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αναφέρει πως «το FSA πήρε μία απόφαση χωρίς όμως να μας συμβουλευτεί. Εάν θέλει να βοηθήσει όντως, μπορεί να ανοίξει ένα μέτωπο με το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Tel Abyad, στα περίχωρα της Κομπάνι. Εάν το FSA θέλει να μετάσχει στη συμμαχία που έχουμε κάνει με κάποιες ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που αποκαλούνται «ηφαίστειο του Ευφράτη» (The Euphrates Volcano), ευχαρίστως να το κάνουν. Αλλά χωρίς κοινό προσανατολισμό στη στρατηγική και χωρίς μία ενιαία διοίκηση δεν είναι δυνατή η πρόσβαση του FSA στην Κομπάνι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr