Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι στέλνουν τα αμερικανικά όπλα που παίρνουν από τους Ουκρανούς στο Ιράν για να τα αντιγράψουν

Οι Ρώσοι στέλνουν τα αμερικανικά όπλα που παίρνουν από τους Ουκρανούς στο Ιράν για να τα αντιγράψουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Ιράν στέλνει η Ρωσία τα όπλα και τον εξοπλισμό, τα οποία έστειλαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, και εγκαταλείφθηκαν στο πεδίο της μάχης, με την Ουάσιγκτον να εκτιμά ότι η Τεχεράνη θα προσπαθήσει να τους κάνει «αντίστροφη μηχανική», δηλαδή να τα αντιγράψει και να παράγει παρόμοια, σύμφωνα με το CNN.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και άλλοι δυτικοί αξιωματούχοι έχουν δει πολλές περιπτώσεις όπου ρωσικές δυνάμεις πήραν στα χέρια τους μικρότερα σε μέγεθος, επωμιζόμενα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών Javelin και αντιαεροπορικών συστημάτων Stinger, τα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν στο πεδίο της μάχης, είπαν πηγές στο CNN.

Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, η Ρωσία μετέφερε στη συνέχεια τον εξοπλισμό στο Ιράν για να τον διαλύσει και να τον αναλύσει, πιθανότατα ώστε ο ιρανικός στρατός να προσπαθήσει να φτιάξει τη δική του εκδοχή των όπλων, ανέφεραν οι πηγές.

Η Ρωσία πιστεύει ότι η συνέχιση της παροχής δυτικών όπλων στο Ιράν θα δώσει κίνητρο στην Τεχεράνη να διατηρήσει την υποστήριξή της στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπλήρωσαν οι πηγές.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν πιστεύουν ότι η παροχή αυτή όπλων είναι εκτεταμένη, ούτε ότι γίνεται συστηματικά και ο ουκρανικός στρατός από την αρχή της ρωσικής εισβολής τακτικά αναφέρει στο Πεντάγωνο τυχόν απώλειες αμερικανικού εξοπλισμού που έπεσε στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι το ζήτημα είναι δύσκολο να ιχνηλατηθεί.

Δεν είναι σαφές αν το Ιράν έχει κάνει επιτυχώς αντίστροφη μηχανική σε όπλα που άρπαξε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία, αλλά η Τεχεράνη έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ ικανή στην ανάπτυξη οπλικών συστημάτων με βάση τον αμερικανικό εξοπλισμό που είχε βρεθεί στην κατοχή της στο παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr