ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: Μετά τις 10 Απριλίου η παράδοση έξι Leopard στην Ουκρανία

Ισπανία: Μετά τις 10 Απριλίου η παράδοση έξι Leopard στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά την εβδομάδα του Πάσχα των Καθολικών αναμένεται να παραδοθούν από την Ισπανία έξι άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας, Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία είχε ανακοινώσει από τα τέλη Φεβρουαρίου την αποστολή αυτών των αρμάτων μάχης.

«Αυτά τα έξι άρματα μάχης (…) θα σταλούν στην Ουκρανία μετά την εβδομάδα του Πάσχα», δήλωσε η υπουργός στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δηλαδή από τις 10 Απριλίου και μετά.

Αυτά τα Leopard 24A, που είναι αποθηκευμένα σε στρατιωτική βάση στη Σαραγόσα (βόρεια), δεν χρησιμοποιούνταν πλέον εδώ και αρκετά χρόνια και χρειάστηκε να επισκευαστούν.

Ο ισπανικός στρατός, που εκπαίδευσε Ουκρανούς στρατιώτες στη χρήση τους, κάνει τώρα τις τελευταίες δοκιμές για τα άρματα αυτά προτού να παραδοθούν, διευκρίνισε η υπουργός.

Σε επίσκεψη στο Κίεβο, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είχε ανακοινώσει στις 23 Φεβρουαρίου πως η Μαδρίτη θα μπορούσε να στείλει άλλα τέσσερα.

«Αυτά τα τέσσερα επιπλέον άρματα μάχης θα πρέπει να επισκευαστούν», επιβεβαίωσε η Ρόμπλες, χωρίς να αναφέρεται στο χρονοδιάγραμμα της μελλοντικής αποστολής τους στην Ουκρανία.

Η Γερμανία επιβεβαίωσε προχθές Δευτέρα ότι παρέδωσε από την πλευρά της 18 Leopard στο Κίεβο, που έλαβε επίσης πρόσφατα βρετανικά Challengers.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολιτικός «κλοιός» γύρω από τον Πέδρο Σάντσεθ: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη σύζυγό του

Η Βουλγαρία μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου

Νότια Κορέα: Στην πρώτη γραμμή το «Σουριάνγκ»- Το αμφίβιο όχημα-γέφυρα που αλλάζει τα δεδομένα στο πεδίο της μάχης

Νίκος Δένδιας: «Τα αντισταθμιστικά οφέλη ήταν μια “αμαρτωλή” παρένθεση»

Νίκος Δένδιας: Η χώρα αντιμετωπίζει διακηρυγμένη και σαφή απειλή από την Τουρκία – Το Safe I είναι ένας λανθασμένος Κανονισμός – Στη Μαλακάσα ελληνικό εργοστάσιο drone

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr