Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όρος του Ναού: Η ισραηλινή Αστυνομία εκκένωσε το Τέμενος Αλ Ακσά από μπαχαλάκηδες ισλαμιστές εξτρεμιστές

Όρος του Ναού: Η ισραηλινή Αστυνομία εκκένωσε το Τέμενος Αλ Ακσά από μπαχαλάκηδες ισλαμιστές εξτρεμιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ισραηλινή Αστυνομία συνέλαβε και απομάκρυνε περισσότερα από 350 άτομα, καταληψίες, που ταμπουρώθηκαν βίαια στο Όρος του Ναού, στην Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένων μασκοφόρων οπλισμένων με σφεντόνες για να ρίχνουν πέτρες και πυροτεχνήματα, καθώς και άτομα που ήταν ύποπτα για βεβήλωση του τζαμιού Αλ Ακσά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πολλές δεκάδες ανήλικοι παραβάτες του νόμου και μασκοφόροι μετέφεραν λαθραία πυροτεχνήματα, κλομπ και πέτρες στο τζαμί, στο οποίο εισήλθαν παράνομα και βίαια χρησιμοποιώντας σιδερένιες ράβδους.

Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές παραβίασαν ντουλάπες και βανδάλισαν άλλα αντικείμενα από το τζαμί, με στόχο να διαταράξουν την τάξη. Όλοι αυτοί οι ισλαμιστές «μπαχαλάκηδες» βεβήλωσαν το τέμενος Αλ Ακσά.

Επιπλέον, οι ταμπουρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν και να υποκινούν και ταραχές μέσα στο τέμενος, ενώ κλείδωσαν τις πόρτες του από μέσα με εμπόδια και αυτοσχέδιες οχυρώσεις, κλείνοντας τις εισόδους.

Μετά από πολλές συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες απομάκρυνσης των ατόμων από το τέμενος μέσω διαλόγου, η ισραηλινή Αστυνομία αναγκάστηκε να εισέλθει στο συγκρότημα για να απομακρύνει τα άτομα και να επιτρέψει την προσευχή Φατζρ* να πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί και να αποτρέψει μια βίαιη εξέγερση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων στο συγκρότημα, εκτοξεύτηκαν πέτρες και πολλές κροτίδες μέσα στο τέμενος από πολλούς παραβάτες του νόμου και ταραχοποιούς.

Η Αστυνομία συνέλαβε εκατοντάδες υπόπτους που ξεσηκώθηκαν βίαια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πέταξαν πέτρες, εκτόξευσαν πυροτεχνήματα και βεβήλωσαν το τζαμί.

Ένας Ισραηλινός αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι από πέτρες και ένας άλλος αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι από πυροτέχνημα που εκτοξεύτηκε απευθείας προς το μέρος του.

Οι ισλαμιστές ταραχοποιοί προκάλεσαν ζημιές στο τζαμί και το βεβήλωσαν.

Όλοι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές που συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν για ανάκριση στο Επιχειρησιακό Ανακριτικό Κέντρο της Περιφέρειας Ιερουσαλήμ.

Μετά την απομάκρυνση των βίαιων ταραχοποιών, οι δυνάμεις της αστυνομίας του Ισραήλ εγκατέλειψαν το Όρος του Ναού και το τζαμί καθαρίστηκε αφού οι ταραχοποιοί το βανδάλισαν και το βεβήλωσαν.

Νωρίς την Τετάρτη το πρωί, η προσευχή του Φατζρ πραγματοποιήθηκε στο Όρος του Ναού όπως είχε προγραμματιστεί και η Αστυνομία εργάστηκε για να καταστεί δυνατή η άφιξη σημαντικού αριθμού μουσουλμάνων πιστών.

Ταυτόχρονα, μετά την προσευχή, δεκάδες άρχισαν να ψέλνουν στην πλατεία του Όρους του Ναού σε μια προσπάθεια να διαταράξουν τις επισκέψεις τουριστών και Ισραηλινών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν και συνέλαβαν έναν ύποπτο στην περιοχή.

Στο μεταξύ, τρομοκρατικές ομάδες συνέχισαν τις τελευταίες ώρες την απερίσκεπτη υποκίνηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παράλληλα με ψευδείς δημοσιεύσεις για τα γεγονότα στην περιοχή.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως – τα υπάρχοντα πρωτόκολλα στο Όρος του Ναού θα διατηρηθούν και κανένας πιστός ή επισκέπτης δεν θα επιτρέπεται να τα παραβιάσει.

Αυτή είναι μια πρόκληση που εξυπηρετεί μόνο τις παλαιστινιακές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η ισραηλινή Αστυνομία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι θα συνεχίσει να ενεργεί εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να παραβιάσει τη δημόσια τάξη, να ξεσηκωθεί και να συμπεριφερθεί βίαια.

Η ελευθερία λατρείας που παρέχεται στους μουσουλμάνους στο Όρος του Ναού δεν σημαίνει κάποιο δικαίωμα να πετούν πέτρες, να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, να βεβηλώνουν τζαμιά και να προσπαθούν να βλάψουν αστυνομικούς και πολίτες.

Η ισραηλινή Αστυνομία θα συνεχίσει να διατηρεί την ασφάλεια, τον νόμο και την τάξη στους ιερούς τόπους και στο Όρος του Ναού.

*Σαλάτ (σαλάχ) είναι η ισλαμική προσευχή. Η σαλάτ αποτελείται από πέντε καθημερινές προσευχές, σύμφωνα με την Σούνα. Τα ονόματα σύμφωνα με τις ώρες προσευχής: Φατζρ (αυγή), Ντουχρ (μεσημέρι), Ασρ (απόγευμα), Μαγρίμπ (βράδυ), και Ισαά (νύχτα). Η προσευχή Φατζρ πραγματοποιείται πριν από την ανατολή του ηλίου, η Ντουχρ πραγματοποιείται το μεσημέρι μετά που ο ήλιος έχει ξεπεράσει το υψηλότερο σημείο του, η Ασρ είναι η βραδινή προσευχή πριν το ηλιοβασίλεμα, η μαγρίμπ είναι η εσπερινή προσευχή μετά το ηλιοβασίλεμα και, και η Ισαά η νυχτερινή προσευχή. Όλες αυτές οι προσευχές απαγγέλλονται, με στάση του σώματος προς την κατεύθυνση της Κάαμπα στη Μέκκα και αποτελεί μια σημαντική πτυχή της μουσουλμανικής Ούμμα. Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να πλένονται πριν από την προσευχή. Η πλύση αυτή ονομάζεται wudu («καθαρισμός»). Η προσευχή συνοδεύεται από μια σειρά από διάφορες στάσεις που συμπεριλαμβάνουν προσκύνημα με τα χέρια στα γόνατα, όρθια στάση, μετάνοια, και κάθισμα σε μια ειδική θέση (όχι για τα τακούνια, ούτε στους γλουτούς). Ένας μουσουλμάνος μπορεί να εκτελεί την προσευχή του οπουδήποτε, όπως σε γραφεία, πανεπιστήμια, και χωράφια. Ωστόσο, το τζαμί είναι το προτιμότερο μέρος για προσευχές, γιατί το τζαμί ευνοεί την συντροφικότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr