Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κίεβο είναι διατεθειμένο να συζητήσει με τη Μόσχα για το μέλλον της Κριμαίας

Το Κίεβο είναι διατεθειμένο να συζητήσει με τη Μόσχα για το μέλλον της Κριμαίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Κίεβο είναι διατεθειμένο να συζητήσει με τη Μόσχα για το μέλλον της Κριμαίας, εάν οι ουκρανικές δυνάμεις φτάσουν στα σύνορα της χερσονήσου, ανέφερε σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Άντρι Σίμπιχα.

«Εάν καταφέρουμε να επιτύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους στο πεδίο της μάχης και όταν θα βρεθούμε στα διοικητικά σύνορα με την Κριμαία, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια διπλωματική σελίδα για να συζητήσουμε αυτό το θέμα», είπε.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι αποκλείουμε την απελευθέρωση της Κριμαίας από τον στρατό μας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας το 2014.

Σχολιάζοντας την δήλωσή του, οι FT κάνουν λόγο για την «πιο ρητή δήλωση ενδιαφέροντος της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις» από τότε που διακόπηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες πέρυσι τον Απρίλιο.

«Οι δηλώσεις του Σίμπιχα μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση στους δυτικούς αξιωματούχους που είναι δύσπιστοι σχετικά με την ικανότητα της Ουκρανίας να ανακτήσει τη χερσόνησο ενώ παράλληλα ανησυχούν ότι οποιαδήποτε απόπειρα να την επανακαταλάβει στρατιωτικά θα μπορούσε να οδηγήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κλιμακώσει τον πόλεμό του, πιθανώς με πυρηνικά όπλα», συνεχίζουν.

Μέχρι σήμερα, ο Ζελένσκι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών έως ότου οι ρωσικές δυνάμεις εγκαταλείψουν ολόκληρη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, υπενθυμίζουν.

«Ο Σίμπιχα είναι ένας βετεράνος διπλωμάτης που επικεντρώνεται στην εξωτερική πολιτική στο γραφείο του προέδρου και ήταν στο πλευρό του Ζελένσκι σε σημαντικές στιγμές του πολέμου.

»Ο ίδιος είπε ότι ο πρόεδρος και οι βοηθοί του μιλούν τώρα συγκεκριμένα για την Κριμαία, επειδή πλησιάζει η αντεπίθεση του στρατού της Ουκρανίας με σκοπό να ανακτήσει εδάφη», συμπληρώνουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία

Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»

Συνάντηση Πούτιν-Γουίτκοφ: Χωρίς συμφωνία, αλλά χαρακτηρίστηκε «χρήσιμη και εποικοδομητική» από το Κρεμλίνο

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είναι εύκολη υπόθεση η λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr