Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι συνοριοφύλακες βασάνισαν Σύρους πρόσφυγες με σιδερένιες ράβδους

Τούρκοι συνοριοφύλακες βασάνισαν Σύρους πρόσφυγες με σιδερένιες ράβδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το βράδυ της Κυριακής, Τούρκοι συνοριοφύλακες επιτέθηκαν σε μια ομάδα Σύρων στην προσπάθειά τους να περάσουν τα συρροτουρκικά σύνορα από την ύπαιθρο του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Τοπικές πηγές από την περιοχή ανέφεραν στην ιστοσελίδα North Press ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες επιτέθηκαν σε περίπου 15 Σύρους αφού τους συνέλαβαν ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία από το χωριό Χαμάμ δυτικά της Τζιντιρές της επαρχίας Αφρίν.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες ξυλοκόπησαν άγρια την ομάδα με σιδερένιες ράβδους, με αποτέλεσμα οι νεαροί άνδρες και ένας ηλικιωμένος στα 60 του να υποστούν μώλωπες, ενώ ανάγκασαν τους νεαρούς να μαζέψουν απορρίμματα από μια αυλή όπου τους φύλαγαν.

Τον Μάρτιο δύο νεαροί σκοτώθηκαν από τους Τούρκους συνοριοφύλακες και άλλοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και μώλωπες στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Τουρκία, κάτι που πυροδότησε μια κατάσταση δυσαρέσκειας μεταξύ των κατοίκων στη βορειοδυτική Συρία που οργάνωσαν διαδηλώσεις, καταδικάζοντας αυτά τα περιστατικά.

Οι περισσότεροι από αυτούς που θέλουν να έχουν πρόσβαση στην Τουρκία καταφεύγουν σε παράνομες και επικίνδυνες οδούς λαθρεμπορίου υπό το πρίσμα των μη διαθέσιμων ασφαλών οδών είτε για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους είτε για να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας για να εξασφαλίσουν τις οικογένειές τους εν μέσω των δεινών οικονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα.

Το Τμήμα Παρακολούθησης και Τεκμηρίωσης της North Press έχει καταμετρήσει τη δολοφονία 22 ατόμων και τον τραυματισμό 59 άλλων και την επίθεση σε 191, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών από τις αρχές του 2023.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr