Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην διοικητές της «Βάγκνερ» ομολόγησαν ότι σκότωσαν παιδιά – Με μία σφαίρα στο κεφάλι εξάχρονη

Πρώην διοικητές της «Βάγκνερ» ομολόγησαν ότι σκότωσαν παιδιά – Με μία σφαίρα στο κεφάλι εξάχρονη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την δολοφονία, ακόμη και παιδιών, σε Μπαχμούτ και Ντονέτσκ, ομολόγησαν, δύο πρώην διοικητές της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, σε βίντεο-συνεντεύξεις τους, που αναρτήθηκαν από την Gulagu.net, ρωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια του πολύωρου βίντεο, οι πρώην διοικητές –και πρώην κατάδικοι στις ρωσικές φυλακές που είχαν στρατολογηθεί από την Wagner- Αζμάτ Ουλντάροφ και Αλεξέι Σαβίτσεφ, αφηγούνται λεπτομέρειες για τουλάχιστον 20 δολοφονίες ανηλίκων, δεκάδων πολιτών αλλά και συμπατριωτών τους που αρνήθηκαν να συνεχίσουν να πολεμούν στην Ουκρανία.

«Εγώ ο ίδιος σκότωσα παιδιά», δήλωσε ο Ουλντάροφ.

«Όταν μπήκαμε στο Σολεντάρ και στο Μπαχμούτ, πήραμε εντολή να τους εξοντώσουμε όλους: άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους.

»Ένα μικρό κορίτσι ούρλιαζε, δεν ξέρω αν ήταν 5 ή 6 ετών. Και την πυροβόλησα με μία σφαίρα στο κεφάλι».

Τα περιστατικά αυτά πάντως, δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί από ανεξάρτητο φορέα.

Οι δύο άντρες δήλωσαν επίσης ότι ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ιδιοκτήτης τη μισθοφορικής ομάδας, έδωσε προσωπικά εντολές για τις δολοφονίες, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Οι μαρτυρίες τους έρχονται καθώς ο Πριγκόζιν, φαίνεται να ανακτά την εύνοια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από πολύμηνη διαμάχη, που προκλήθηκε από την κριτική που άσκησε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, και τους κομπασμούς του ότι η ομάδα του είναι πιο αποτελεσματική από τις τακτικές ρωσικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.

«Ο Πριγκόζιν φαίνεται ότι ανακτά την εύνοια του Πούτιν, πιθανότατα ως αποτέλεσμα της αδυναμίας του ρωσικού στρατού να εκπληρώσει όσα ήθελε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη χειμερινή επίθεση στο Ντονμπάς», ανέφερε στην τελευταία του ενημέρωση το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να επαναφέρουν τον διάλογο μεταξύ στρατιωτικών υψηλού επιπέδου

Η Πολωνία ερευνά διασυνδέσεις Ρωσίας-Έπσταϊν: Ο Τουσκ δηλώνει ότι ήταν πιθανότατα κατάσκοπος της Μόσχας

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Μητσοτάκης: Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία, το πρώτο κόμμα οφείλει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr