Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι προσπάθειες διαμεσολάβησης των ΗΑΕ οδήγησαν στην απελευθέρωση Αιγυπτίων στρατιωτών που κρατούνταν στο Σουδάν

Οι προσπάθειες διαμεσολάβησης των ΗΑΕ οδήγησαν στην απελευθέρωση Αιγυπτίων στρατιωτών που κρατούνταν στο Σουδάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ανακοίνωσαν την Πέμπτη 20/4 ότι μεσολάβησαν επιτυχώς για την απελευθέρωση αρκετών Αιγυπτίων στρατιωτών που κρατούνταν από τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) του Σουδάν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (WAM).

Οι στρατιώτες παραδόθηκαν στην αιγυπτιακή πρεσβεία στο Χαρτούμ στο πλαίσιο των προσπαθειών διαμεσολάβησης των Εμιράτων και σε συντονισμό με την Αίγυπτο, ανέφερε το δημοσίευμα του WAM.

Και οι δύο χώρες, πρόσθεσε, χαιρέτησαν τις προσπάθειες της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού να διασφαλίσει την ασφάλεια των στρατιωτών.

Τα αιγυπτιακά στρατεύματα βρίσκονταν στο Σουδάν για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές ασκήσεις προτού αιχμαλωτιστούν από τις RSF.

Νωρίτερα την Πέμπτη, οι RSF ανακοίνωσαν ότι παρέδωσαν 27 Αιγύπτιους στρατιώτες που τελούσαν υπό κράτηση στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Οι ανακοινώσεις έρχονται καθώς ο αιγυπτιακός στρατός δήλωσε την Πέμπτη ότι αρκετοί από τους εναπομείναντες στρατιώτες του έφτασαν με ασφάλεια στην πρεσβεία εν αναμονή της εκκένωσης τους από το Σουδάν.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι η κίνηση έγινε σε συντονισμό με «τις αρμόδιες σουδανικές Αρχές, τις φιλικές και αδελφικές χώρες και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού».

Ο αιγυπτιακός στρατός είπε επίσης ότι τρεις πτήσεις με άλλους στρατιώτες έφτασαν σε αεροπορική βάση του Καΐρου από το Σουδάν την προηγούμενη ημέρα, επιβεβαιώνοντας μια προηγούμενη δήλωση των σουδανικών ενόπλων δυνάμεων για την επιστροφή των στρατιωτών στην Αίγυπτο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η «κατάρα του Φαραώ» υπάρχει – Ραδιενέργεια τοποθετήθηκε σκόπιμα στον τάφο του Τουταγχαμών

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Γάζα: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr