Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Ελβετία δε δίνει στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ

H Ελβετία δε δίνει στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κανένα στοιχείο σχετικά με τους Έλληνες καταθέτες της τράπεζας HSBC δεν προτίθεται να δώσει η Ελβετία, καθώς δηλώνει ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι παρανόμως αποκτηθείσα και δεν προκύπτει η γνησιότητά της.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει απευθυνθεί μέσω της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών στις ελβετικές Αρχές, ώστε να πάρει στοιχεία καταθετών που περιέχονται στη λίστα Λαγκάρντ. Ωστόσο, η Ελβετία αρνήθηκε να απαντήσει δηλώνοντας:

“Ουδεμία διοικητική συνδρομή μπορούμε να σας παράσχουμε καθότι οποιοδήποτε υλικό έχετε και αφορά τη συγκεκριμένη λίστα είναι παράνομο. Δεν στοιχειοθετείται ουδεμία εγκυρότητα στα στοιχεία τα οποία ερευνάτε καθότι ενδέχεται να είναι και αλλοιωμένα με αποτέλεσμα τη βλάβη των Ελβετικών φορολογικών αρχών και του τραπεζικού συστήματος της Ελβετίας”.

Το γεγονός αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα σε διεθνή δικαστήρια, καθώς υπάρχει περιπτωση η λίστα να μη θεωρηθεί αποδεικτικό στοιχείο λόγω της προέλευσής της, ως προϊόν υποκλοπής του Φαλτσιάνι.

Τα αδικήματα που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ πρόκειται να παραγραφούν στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν προτάξει, προς έλεγχο, ποσά τα οποία δεν δηλώθηκαν και κυμαίνονται από 2 εκατ. ευρώ ως και 10 εκατ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο, ενώ όσοι αρνηθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την άσκηση ποινικής δίωξης για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την πρώτη καταδικαστική απόφαση, δεν αποκλείεται να υπάρξει και δίκη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για να ξεκαθαρίσει το εάν η λίστα Λαγκάρντ έπρεπε ή όχι να αξιοποιηθεί από τις ελληνικές φορολογικές αρχές ή αν τα δύο χρόνια ερευνών της φορολογικής διοίκησης πήγαν χαμένα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Μάρσελ Ντέτλινγκ (Ελβετία): «Στην Ελβετία κυβερνά ο λαός και όχι οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες»

Ελβετία: Αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Πούτιν: Θα δώσουμε ανεπανόρθωτο πλήγμα στην Ουκρανία – Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τα εδάφη

Ελβετία: Η «σφαγή» των λύκων αναβλήθηκε – Οργισμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr