ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό «ομηρία» πλοίο ελληνικών συμφερόντων στα Στενά του Ορμούζ – Ενέργειες από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Υπό «ομηρία» πλοίο ελληνικών συμφερόντων στα Στενά του Ορμούζ – Ενέργειες από το ελληνικό ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει στα υπουργεία Ναυτιλίας και Εξωτερικών καθώς, πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Παναμά και Έλληνα καπετάνιο, περικυκλώθηκε από σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης στα Στενά του Ορμούζ, στο Ιράν.

Το ΥΠΕΞ έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες οι οποίες προβλέπονται σε τέτοιες καταστάσεις όπως επικοινωνίες με πρεσβείες και τις αρχές της περιοχής ζητώντας επί της ουσίας επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Δηλαδή αν πρόκειται για πειρατεία, αν ο Έλληνας πλοίαρχος βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας, αν το δεξαμενόπλοιο έχει κατασχεθεί ή αν τελικά πρόκειται για έναν απλό ή και ενδεχομένως διεξοδικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο αμερικανικός 5ος στόλος αναφέρει ότι στην κατάσχεση του πλοίου έχει προχωρήσει η δύναμη του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης και εισαγγελέας του Ιράν αναφέρει πως πρόκειται για εκτέλεση δικαστικής εντολής, λέγοντας ότι επί της ουσίας είναι αντίποινα τα οποία έλαβαν χώρα.

Στο δεξαμενόπλοιο επιβαίνουν εκτός από τον πλοίαρχο ακόμα 29 άτομα ως πλήρωμα από τις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιράν: Εξάρθρωση δύο πυρήνων που συνδέονταν με τη Μοσάντ ανακοίνωσαν οι Αρχές

Ιρανικά drone επιτέθηκαν σε τάνκερ αμερικανικών συμφερόντων, σε στόχους στο Κουβέιτ και στα Εμιράτα (ΗΑΕ)

Ο Μάικ Γουόλτς κάλεσε τον ΟΗΕ σε δράση κατά των προσπαθειών του Ιράν να «στραγγαλίσει» την παγκόσμια οικονομία

Κλιμάκωση στον Κόλπο: «Νέες οδηγίες» του Ανώτατου Ηγέτη Χαμενεΐ προς τη στρατιωτική ηγεσία

Τραμπ: «Μπορούμε να επιστρέψουμε στους βομβαρδισμούς του Ιράν ανά πάσα στιγμή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr