Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέτωπο των χούλιγκανς κατά των τζιχαντιστών – 44 τραυματίες (βίντεο)

Μέτωπο των χούλιγκανς κατά των τζιχαντιστών – 44 τραυματίες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην Κολωνία στο περιθώριο διαδήλωσης χιλιάδων χούλιγκαν κατά των σαλαφιστών όπως ονομάζουν τους τζιχαντιστές στην Γερμανία.

Περίπου 44 αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από επίθεση που δέχθηκαν από τους χούλιγκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας και 17 άτομα συνελήφθησαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ελληνικής υπηρεσίας της DW.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, γκλομπ και αντλιών νερού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ομάδα διαδηλωτών άρχισε να πετάει μπουκάλια αλλά και ποδήλατα εναντίον των αστυνομικών.

Επίθεση δέχθηκαν και δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη διαδήλωση.

Στη διαδήλωση είχε καλέσει η λεγόμενη Ho.Ge.Sa., από το «Hooligans gegen Salafisten», που σημαίνει «Χούλιγκαν εναντίον Σαλαφιστών».

Στις δημοτικές αρχές της Κολωνίας ωστόσο η διαδήλωση δηλώθηκε από μέλος του ακροδεξιού κόμματος Pro NRW.

Αν και αρχικώς είχε εκτιμηθεί ότι ο αριθμός των διαδηλωτών δεν θα ξεπεράσει τους 1.500, με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπερέβη τελικά τις 5.000.

Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποίησαν οι Ho.Ge.Sa πρόσφατα και σε άλλες γερμανικές πόλεις. Πριν από λίγες εβδομάδες μια ομάδα 300 μαυροφορεμένων ανδρών και γυναικών συναντήθηκε στο κέντρο του Ντόρτμουντ.

Επρόκειτο για μια «συνάντηση γνωριμίας» με στόχο την «ανταλλαγή απόψεων», όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο.

«Εμείς είμαστε η Γερμανία», φώναξε ένας εκ των ομιλητών στο μικρόφωνο, για να προσθέσει, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, «δεν είμαστε ακροδεξιοί».

Στις φωτογραφίες όμως που δημοσιεύτηκαν τότε φαίνονται αρκετοί άνδρες και γυναίκες με τατουάζ τα οποία είναι γνωστά στην γερμανική υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, αφού παραπέμπουν σε ακροδεξιές οργανώσεις.

Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι να βλέπει κανείς ομάδες χούλιγκαν που μέχρι πρότινος ήταν ορκισμένοι εχθροί να είναι ξαφνικά ενωμένες και να συνεργάζονται.

Ένας από τους «πρωτεργάτες» του περίεργου αυτού μετώπου θεωρείται ο Ζίγκφριντ Μπόρχαρντ, γνωστός ως SS-Sigi, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση του Ντόρτμουντ.

Ο 60χρονος τη δεκαετία του 1980 το fanclub Borussenfront, το οποίο συνδέθηκε γρήγορα με βίαιες δράσεις αλλά και ακροδεξιούς κύκλους.

Αρχές του χρόνου ο Μπόρχαρντ κάλεσε παλιούς του φίλους, μέλη άλλων ομάδων χούλιγκαν, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το χώρο.

Ιδιαίτερα «εκνευριστικό» για τους ίδιους το γεγονός ότι στις τάξεις των «υπερφανατικών» υπάρχουν στο μεταξύ ολοένα και περισσότερο αριστεροί οι οποίοι αντιστέκονται στις ακροδεξιές τάσεις.

Τότε αποφάσισαν να βάλουν τέλος σε αυτή την κατάσταση και να επαναφέρουν τις «παλιές αξίες» στα γήπεδα, λέει ο Γκούντερ Πιλτς από το Πανεπιστήμιο του Ανοβέρου: «Με παλιές αξίες εννοούν τον ανδρισμό, την ωμότητα, την ικανότητα να επιβάλλεσαι. Και ήθελαν κυρίως να διώξουν από τους γήπεδα τους αριστερούς αλλά και μετριοπαθείς υπερφανατικούς που αντιστέκονται σε ακροδεξιές τάσεις. Αυτή ήταν η αρχή. Στο μεταξύ έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους 17 ομάδες χούλιγκαν».

Το νέο «σχήμα» αριθμεί περίπου 300 μέλη.

Άγνωστο ωστόσο ποιος είναι ο επικεφαλής της ομάδας, ο πολιτικός προσανατολισμός της όμως γίνεται στο μεταξύ εμφανής: το γνωστό στο χώρο των χούλιγκαν ακροδεξιό συγκρότημα Kategorie C έχει αφιερώσει στους «Χούλιγκαν εναντίον Σαλαφιστών» ήδη ένα τραγούδι.

Μια ματιά άλλωστε στις αναρτήσεις των οπαδών της νέας αυτής συμμαχίας σε FB και Twitter δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρεξηγήσεων.

«Το κίνημα αυτό δεν επιτρέπεται να πέσει σε λήθαργο πριν ξαναγίνουμε τα αφεντικά στη χώρα μας», αναφέρει χρήστης στο twitter ενώ μια άλλη οπαδός σημειώνει: «Επιτέλους η Γερμανία ξυπνά». Σε μια σημαία της Γερμανίας αναγράφεται «Δεν θέλουμε ένα θεοκρατικό κράτος».

Μια έξυπνη στρατηγική, την οποία θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ως «ποντικοπαγίδα», επισημαίνει ο επικεφαλής του Συνδικάτου της Αστυνομίας Ράινερ Βεντ: «Τόσο οι ακροδεξιοί όσο και ο χώρος των χούλιγκαν προσπαθούν να αξιοποιήσουν ένα φαινομενικά θετικό κίνητρο, τη μάχη δηλαδή εναντίον των σαλαφιστών και του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου να κινητοποιήσουν τους οπαδούς τους και να προσελκύσουν καινούριους.

Καταρχήν λοιπόν διαδίδεται το παραμύθι ότι το κράτος δικαίου δεν κάνει τίποτα. Πρόκειται φυσικά για ανοησίες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr