Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μεράλ Ακσενέρ κάλεσε τον Ερντογάν να δώσει εξηγήσεις για το 1 δισ. δολάρια που κατηγορείται ότι «τσέπωσε»

Η Μεράλ Ακσενέρ κάλεσε τον Ερντογάν να δώσει εξηγήσεις για το 1 δισ. δολάρια που κατηγορείται ότι «τσέπωσε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μεράλ Ακσενέρ έθεσε δημοσίως ερώτημα με αφορμή τους ισχυρισμούς στο βίντεο που δημοσίευσε ο Αλί Γεσιλντάγ (Ali Yeşildağ), ο νεότερος της οικογένειας Yeşildağ, σχετικά με τον Πρόεδρο Ερντογάν και κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να δώσει εξηγήσεις: «1 δισεκατομμύριο δολάρια μπήκαν στην τσέπη σας. Πρέπει να διερευνήσετε αυτούς τους ισχυρισμούς», είπε η ακροδεξιά πολιτικός που έχει συνταχθεί με την αντιπολίτευση.

Οι ηγέτες της «Εθνικής Συμμαχίας» της τουρκικής αντιπολίτευσης συναντήθηκαν σε συγκέντρωση στο Μάλτεπε (Βρυάς) της Κωνσταντινούπολης, 8 ημέρες πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση των οπαδών της αντιπολίτευσης, η ηγέτης του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του Αλί Γεσιλντάγ, του μικρότερου αδελφού της οικογένειας Yeşildağ που είναι κοντά στην κυβέρνηση, εναντίον της κυβέρνησης και του Ερντογάν.

Η Ακσενέρ, αναφερόμενη στο 1 δισ. μίζα που κατηγορείται ότι πήρε ο Ερντογάν, είπε:

«Εδώ είναι η αγαπημένη Κωνσταντινούπολη.

»Η Κωνσταντινούπολη του Φατίχ (σ.σ. του Πορθητή), η Κωνσταντινούπολη του Ατατούρκ, η Κωνσταντινούπολη του γαλανομάτη μας Μποζκούρτ.

»Στις 14 Μαΐου, αν θέλετε τα χρήματα που φεύγουν από την τσέπη σας, τα χρήματα που στερούνται από το μέλλον των παιδιών, εάν δεν θέλετε να συνεχιστούν (σ.σ. τα σκάνδαλα), θα εκλέξετε 13ο Πρόεδρο τον κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος δεν αγγίξε το απαγορευμένο, δεν υπάρχουν φήμες για αυτόν, και όλοι εγγυόμαστε για την ειλικρίνειά του».

Ο Αλί Γεσιλντάγ, ο μικρότερος από τα αδέρφια Γεσιλντάγ, ο οποίος είναι γνωστός για την εγγύτητά του με τον Ερντογάν, δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι του δημοσιογράφου Γκιουβέν στο YouTube, ο οποίος δημοσιογράφος κατηγορήθηκε ότι είναι μέλος του δικτύου Γκιουλέν και ζει αυτοεξόριστος στο εξωτερικό.

Ο Αλί Γεσιλντάγ ισχυρίστηκε ότι ο Ερντογάν «τσέπωσε» 1 δισεκατομμύριο δολάρια [διαβάστε εδώ].

Ο Αλί Γεσιλντάγ, αδερφός του επιχειρηματία Ζεκί Γεσιλντάγ και του Χασάν Γεσιλντάγ, ιδιοκτήτη του Turkish Media Group, είπε ότι ακολουθούν κι άλλα δικά του βίντεο στα οποία εξαπολύει κατηγορίες για τον Ερντογάν.

Ωστόσο, η οικογένεια Γεσιλντάγ ισχυρίστηκε ότι οι ισχυρισμοί του Αλί Γεσιλντάγ είναι συκοφαντίες.

Αν και ο Αλί Γεσιλντάγ είναι μέλος της οικογένειας Γεσιλντάγ, δεν έχει οργανικούς δεσμούς με την οικογένειά και εξακολουθεί να καταζητείται από τα δικαστήρια της Προύσας, της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης γιατί έχει καταδικαστεί για εγκλήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, δολοφονία από σχέδιο, συκοφαντική δυσφήμιση και παρόμοια σοβαρά εγκλήματα. Δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.

Ο Αλί Γεσιλντάγ γεννήθηκε το 1961 στο Ρίζε (Ριζούντα του Πόντου).

Είναι γνωστό ότι η οικογένεια Γεσιλντάγ έχει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς διαχείρισης χαλιών, τροφίμων και κατασκευών από το 1990.

Ο Αλί Γεσιλντάγ είναι αδερφός του αφεντικού του Τουρκικού Ομίλου ΜΜΕ, Χασάν Γεσιλντάγ και του Ζεκί Γεσιλντάγ.

Είναι γνωστό ότι όταν ο Χασάν Γεσιλντάγ μπήκε στη φυλακή που κρατούνταν ο Ερντογάν το 1998, φυλακίστηκε εις γνώσει του για επιταγές και έδρασε ως σωματοφύλακας του Ερντογάν για 4 μήνες.

Μαζί με τον αδελφό του Ζεκί Γεσιλντάγ, έχει επίσης τις εφημερίδες Star, Akşam και Güneş και τα τηλεοπτικούς σταθμούς «24» και «360».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr