Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία: Οργή Μενέντεζ για τη σύλληψη Μπελέρη – Τη Δευτέρα αλβανικό δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα τον «αφήσει»

Αλβανία: Οργή Μενέντεζ για τη σύλληψη Μπελέρη – Τη Δευτέρα αλβανικό δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα τον «αφήσει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιστοσελίδα της αλβανικής εφημερίδας «Πανοράμα» έδωσε την είδηση ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασιστεί κατά πόσο θα συνεχιστεί η προφυλάκισή του.

Στην είδηση, ωστόσο, δεν γίνεται καμία αναφορά στον έτερο προφυλακισμένο, Παντελή Κοκαβέση. Ακολούθως, στην είδηση αναφέρθηκαν και άλλα ηλεκτρονικά Μέσα.

Κατά τα λοιπά, τα αλβανικά Μέσα πληροφορούν ότι η υπόθεση Μπελέρη έφτασε μέχρι την αμερικανική Γερουσία, καθώς στο πλαίσιο συνεδρίασης την Πέμπτη 18/5 για τα Δυτικά Βαλκάνια, έγινε αναφορά και στη σύλληψη του Μπελέρη, όπου ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ εξέφρασε ανησυχία για τη σύλληψη του δύο μέρες πριν τις εκλογές, προσθέτοντας τα εξής:

«Ανησυχώ για τη σύλληψη ενός Έλληνα πολίτη από το αλβανικό κράτος, η ελληνική κυβέρνηση είπε ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στη ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

»Τι κάνουμε για να για να διασφαλίσουμε ότι οι αλβανικές Αρχές θα πράξουν σύμφωνα με το κράτος δικαίου;».

Παραθέτουν, επίσης, όσα είπε ο σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ντέρεκ Σολέτ, ότι «ακούσαμε την Έλληνα πρέσβη και ενημερώσαμε την πρεσβεία στα Τίρανα για να καταλάβουμε τι συμβαίνει».

Ορισμένα αναπαράγουν και τις δηλώσεις του Αναπληρωτή ΥΠΕΞ, κ. Βαρβιτσιώτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ότι η Ελλάδα «έχει σκληρύνει τη στάση της έναντι της Αλβανίας και είναι αποφασισμένη να θέσει προσκόμματα στην ενταξιακή της πορεία στην Ε.Ε., αλλά και στην πρόσβασή της σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr