Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαριές απώλειες για τους Ουκρανούς στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης

Βαριές απώλειες για τους Ουκρανούς στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Σόιγκου,

Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν απώλειες σε βαρύ εξοπλισμό και στρατιώτες καθώς συνάντησαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αντίσταση από τις ρωσικές δυνάμεις στην πρώτη τους απόπειρα να σπάσουν τις ρωσικές γραμμές στα ανατολικά της χώρας υποστήριξαν στο CNN δύο ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το Κίεβο εξαπέλυσε την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή του, μεταδίδει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC News, αν και διαψεύδει ο ουκρανικός στρατός.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC News αναφέρει ότι έπειτα από μήνες προετοιμασίας της εκστρατείας αυτής, που θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη στην προσπάθεια του Κιέβου να ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη, ένα κύμα επιθέσεων σημειώθηκε την Πέμπτη 8/6 στις γραμμές του μετώπου στα νοτιοανατολικά.

Αυτή η νέα φάση του πολέμου έρχεται τη στιγμή που η Ουκρανία αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος Καχόβκα, στην περιοχή αυτήν.

Η ουκρανική κυβέρνηση έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη των επιχειρήσεων.

Οι πηγές που επικαλείται το NBC μίλησαν υπό τον όρο ότι θα παραμείνουν ανώνυμες.

Διαψεύδει την έναρξη της αντεπίθεσης ο ουκρανικός στρατός

Ο ουκρανικός στρατός πάντως διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Κίεβο ξεκίνησε την σχεδιαζόμενη αντεπίθεσή του εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

«Δεν έχουμε τέτοια πληροφορία. Και δεν σχολιάζουμε ανώνυμες πηγές», είπε εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ρωσία: Αποκρούσαμε ουκρανική επίθεση

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, πάντως, υποστήριξε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζια, τη στιγμή που το Κίεβο προσπαθεί να εξαπολύσει αντεπίθεση με στόχο να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχασε από τους Ρώσους.

«Σήμερα στη 1.30 τα ξημερώματα, στη ζώνη της Ζαπορίζια, ο εχθρός επιχείρησε να διασπάσει την άμυνά μας με (…) έως 1.500 άνδρες και 150 θωρακισμένα οχήματα» ανέφερε ο Σοϊγκού στην ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, «ο εχθρός υπέστη βαριές απώλειες».

«Οι εχθρικές δυνάμεις που εκπαιδεύτηκαν ειδικά για να υλοποιήσουν αυτήν τη διείσδυση δεν πέτυχαν τον στόχο τους», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι «σφοδρές μάχες συνεχίζονται» κατά μήκος πολλών περιοχών στο μέτωπο ενώ η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ είπε « εχθρός έχει περάσει στην άμυνα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) λέει ότι αυτοί είναι οι τέσσερις μακελάρηδες – Έκαψαν ζωντανούς Ρώσους, μητέρες αγκαλιά με τα μωρά τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr