Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας (AANES) αποφάσισαν να δικάσουν 10.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Οι Κούρδοι της Συρίας (AANES) αποφάσισαν να δικάσουν 10.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σάββατο 10/6, η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη δίκη ξένων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που κρατούνται στις φυλακές της AANES σύμφωνα με τους διεθνείς και τοπικούς νόμους περί τρομοκρατίας.

Η απόφαση της AANES, η οποία δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, ανέφερε ότι οι δίκες θα είναι «δημόσιες, δίκαιες και διαφανείς» προκειμένου να προστατευθούν τα δικαιώματα των θυμάτων και των οικογενειών τους.

Η AANES εξήγησε ότι η απόφασή της λήφθηκε λόγω της αποτυχίας της διεθνούς κοινότητας να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της σχετικά με τον επαναπατρισμό ξένων μελών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), καθώς και για την υποστήριξη της δικαιοσύνης και την παροχή κοινωνικής δικαιοσύνης για τα θύματα.

Από τον Μάρτιο του 2019, όταν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν την Μπαγκούζ, το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), η AANES καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει την ευθύνη για την εξεύρεση λύσεων για τους κρατούμενους μουτζαχεντίν του ISIS.

Έχει προτείνει πρωτοβουλίες για τη σύσταση ενός διεθνούς δικαστηρίου ή ενός με διεθνή εντολή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η AANES έχει παραιτηθεί από το αίτημά της για διεθνές δικαστήριο, τονίζοντας ότι εξακολουθεί να προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της.

Η AANES κάλεσε τον Διεθνή Συνασπισμό για την ήττα του ISIS υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Έθνη και διεθνείς και τοπικές ΜΚΟ να συμμετάσχουν θετικά και να υποστηρίξουν τις δίκες σε όλα τα στάδια.

Το ζήτημα των ξένων μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) αποτελεί σημαντικό βάρος και πρόκληση για την AANES, καθώς η συνεχιζόμενη κράτηση τους χωρίς δίκη παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Επιπλέον, η κατάσταση της ασφάλειας είναι ολοένα και πιο επισφαλής λόγω της συνεχούς παρουσίας τους και της παρουσίας δεκάδων χιλιάδων μελών των οικογενειών τους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, που ζουν σε καταυλισμούς της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.

Στην κεντρική φωτογραφία, μέλη του Ισλαμικού Κράτους μετά την παράδοσή τους στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr