Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Κούρδοι διαψεύδουν τον αποκεφαλισμό της #Rehana (βίντεο)

Ισλαμικό Κράτος: Κούρδοι διαψεύδουν τον αποκεφαλισμό της #Rehana (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κούρδοι διαψεύδουν τις διαρροές των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος ότι η Κούρδισσα Rehana που έχει σκοτώσει πάνω από 100 ισλαμοφασίστες αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Την ίδια ώρα κάνουν λόγο για κοινή προπαγάνδα για να τονώσουν το ηθικό των τζιχαντιστών που τρέμουν μην πέσουν νεκροί από τα πυρά της.

Η Rehana έχει μετεξελιχθεί σε σύμβολο – εθνικό ήρωα των Κούρδων μαχητών, καθώς πέραν της φωτογραφίας της που με το ΑΚ 47 της παρά πόδας σχηματίζει το σήμα της νίκης με το χέρι της, φέρεται να έχει σκοτώσει περισσότερους από 100 τζιχαντιστές μέσα σε έναν μήνα μαχών στην Κομπάνι.

Τις τελευταίες ημέρες το twitter έχει πλημμυρίσει με τιτιβίσματα που κάνουν λόγο για αποκεφαλισμό της Rehana από τζιχαντιστές.

Την είδηση μάλιστα αναμετέδωσαν και πολλά διεθνή Μέσα, μεταξύ των οποίων και η βρετανική Daily Mail, επικαλούμενη το Twitter και διατηρώντας επιφυλάξεις. To tribune.gr δεν μετέδωσε την είδηση διότι δεν έχει καταστεί δυνατό να εντοπιστούν μέχρι στιγμής ντοκουμέντα που να επιβεβαιώνουν τον αποκεφαλισμό της.

Ο Κούρδος δημοσιογράφος Rashad Abdel Qader έγραψε στο Twitter ότι μίλησε με την Rehana και είναι καλά στην υγεία της στη γραμμή άμυνας των Κούρδων του YPG απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος.

Ένας άλλος Κούρδος δημοσιογράφος, ο Pawan Durani έγραψε στο Twitter ότι πρόκειται για απλή προπαγάνδα. «Ας βγάλει το Ισλαμικό Κράτος έστω και μία φωτογραφία της Rehana νεκρής. Η προπαγάνδα και το ψέμα είναι στο αίμα τους. Η Rehana συνεχίζει να στοιχειώνει ακόμα και τα όνειρά τους».

Παράλληλα, Κούρδοι επικαλούνται βίντεο του CNΝ, το οποίο έχει τραβηχτεί στις 26 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στις 27 του μήνα (χθες) και στο οποίο εμφανίζεται η Κούρδισσα μαχήτρια να κρατά τη σημαία του YPG. (στο 00:07 – 00:08)

Την ίδια ώρα το YPG δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση, χωρίς να διαψεύδει αλλά ούτε και να επιβεβαιώνει τις εν λόγω φήμες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr