Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λουκασένκο: Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία

Λουκασένκο: Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αρχηγός της μισθοφορικής παραστρατιωτικής «Wagner», Γεβγκένι Πριγκόζιν, βρίσκεται στη Λευκορωσία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Νωρίτερα, ο κ. Λουκασένκο είχε δηλώσει ότι η Λευκορωσία θα επωφεληθεί από την εμπειρία των μελών της «Wagner» από τα πεδία των μαχών.

Το μεσημέρι, το Κρεμλίνο είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε πού βρισκόταν ο Πριγκόζιν.

Πάντως, το ιδιωτικό του τζετ προσγειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Λευκορωσία, είχε μεταδώσει το παρατηρητήριο Belarusian Hajun, χωρίς να είναι σαφές εκείνη την ώρα ποιοι επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το πρωί αποσύρθηκε η δίωξη κατά της «Wagner» για την ανταρσία του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η «Wagner» ετοιμάζεται να παραδώσει τον βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό της.

Σε μια πρωτόγνωρη πρόκληση για την εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, οι μαχητές της «Wagner» προέλασαν προς τη Μόσχα το Σάββατο, ζητώντας την αποπομπή της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας για τους κακούς χειρισμούς της, όπως τους χαρακτήρισαν, στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια έληξαν απότομα την ανταρσία τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Η συμφωνία περιλαμβάνει δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της «Wagner» που έλαβαν μέρος στην στάση δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Πούτιν: Δώσαμε 1 δισ. δολ. στη «Wagner» σε ένα χρόνο

Το ρωσικό κράτος χρηματοδότησε τον τελευταίο χρόνο τη μισθοφορική οργάνωση Wagner με 86 δισεκατομμύρια ρουβλία (1 δισεκατομμύριο δολάρια), δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα χρήματα δόθηκαν μεταξύ Μαΐου του 2022 και Μαΐου του 2023.

Νωρίτερα και αναφερόμενος στην ανταρσία της «Wagner», ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός σταμάτησε «έναν εμφύλιο πόλεμο».

Με άρματα και βαρύ οπλισμό θα εξοπλιστεί η Εθνική Φρουρά

Στο μεταξύ, με βαρύ οπλισμό και άρματα θα εξοπλιστεί η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα τον επικεφαλής της Βίκτορ Ζόλοτοφ.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, ο Ζόλοτοφ είπε επίσης ότι οι μισθοφόροι της «Wagner» οι οποίοι πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο μια μικρής διάρκειας ανταρσία, δεν θα ήταν σε θέση να καταλάβουν την Μόσχα αν είχαν φθάσει στην ρωσική πρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr