Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπορέλ: Πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο έναν αποδυναμωμένο Πούτιν

Μπορέλ: Πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο έναν αποδυναμωμένο Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει «αποδυναμωθεί» από την ανταρσία της Wagner, γεγονός που τον καθιστά «μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε την Πέμπτη 29/6 στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Ένας αποδυναμωμένος Πούτιν αντιπροσωπεύει μεγαλύτερο κίνδυνο», προειδοποίησε κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο «αστάθειας» στη Ρωσία.

Ο Πούτιν «προχωρά σε εσωτερική εκαθάρριση» με τη σύλληψη στρατηγών και αναζητεί «ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την απόπειρα ένοπλης ανταρσίας», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης.

Η Ουκρανία θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών σήμερα, όπου αναμένεται να παρέμβει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αυτή η ανταρσία κατέδειξε «βαθιές ρωγμές» στο σύστημα που θέσπισε ο Πούτιν και «αυτό θα έχει συνέπειες για εμάς», προειδοποίησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Είναι σημαντικό να διπλασιάσουμε τη στήριξη στην Ουκρανία, για στρατιωτική ικανότητα και οικονομική βοήθεια», τόνισε κατά την άφιξή της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στις 20 Ιουνίου στα κράτη μέλη να εγκρίνουν πακέτο βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας έως το 2027.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα είναι σε θέση να αμυνθεί», επέμεινε ο Μπορέλ.

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός για την Ειρήνη θα πρέπει να συνεχίσει να χρηματοδοτείται και ίσως θα έπρεπε να συγκροτηθεί ένα ταμείο για την ουκρανική άμυνα», πρότεινε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προσκεκλημένος της συνόδου, ζήτησε επίσης μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία, η οποία στοχεύει να ενταχθεί στην Ατλαντική Συμμαχία και στην ΕΕ.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία ώστε να παραμείνει μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα, διαφορετικά οι συζητήσεις για την ένταξη δεν θα είναι πλέον σχετικές», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr