Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες BND «άκουσαν» τους Λουκασένκο και Πριγκόζιν να συνομιλούν κατά την ανταρσία

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες BND «άκουσαν» τους Λουκασένκο και Πριγκόζιν να συνομιλούν κατά την ανταρσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας (BND) μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε συνομιλίες μεταξύ του αρχηγού του μισθοφορικού στρατού Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, και του αυτοαποκαλούμενου προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια της ανταρσίας στη Ρωσική Ομοσπονδία στα τέλη Ιουνίου.

Αυτό αναφέρεται σε κοινό ρεπορτάζ των γερμανικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών WDR και NDR, αναφέρει το Censor.NET με αναφορά στην «Ευρωπαϊκή Αλήθεια».

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες άκουσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του ηγέτη των Βαγκνεριτών και του Λουκασένκο, όταν συζητούσαν τις συνθήκες για τον τερματισμό της εξέγερσης στη Ρωσία.

Έτσι, η BND φέρεται να έμαθε άμεσα για τον ρόλο του Λουκασένκο ως μεσάζοντα μεταξύ του Πριγκόζιν και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης, σημειώνουν οι WDR και ARD, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ασαφή στοιχεία για πιθανή ανταρσία στη Ρωσία μια εβδομάδα πριν από τα ίδια τα γεγονότα και προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες με τους εταίρους, αλλά χωρίς επιτυχία – και ως εκ τούτου δεν ενημέρωσαν τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς σχετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη προειδοποίηση από τη BND για τα γεγονότα εστάλη στη γερμανική κυβέρνηση το βράδυ της Παρασκευής – μια ημέρα πριν οι μισθοφόροι του Βάγκνερ καταλάβουν τις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τη ρωσική πόλη Ροστόφ», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr