Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λάφυρα πολέμου: Οι Ρώσοι «εθνικοποιούν» εργοστάσια, ορυχεία και αλυσίδες καταστημάτων στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη

Λάφυρα πολέμου: Οι Ρώσοι «εθνικοποιούν» εργοστάσια, ορυχεία και αλυσίδες καταστημάτων στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κατοχική διοίκηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο προσωρινά κατεχόμενο έδαφος της περιοχής της Χερσώνας ολοκλήρωσε τη διαδικασία καταχώρισης της αναγκαστικής «εθνικοποίησης» βιομηχανικών επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, παρόμοιες διαδικασίες λαμβάνουν χώρα και στο κατεχόμενο τμήμα της περιφέρειας Λουχάνσκ – εκεί οι Ρώσοι παίρνουν καταστήματα από ουκρανικές αλυσίδες λιανικής.

Αυτήν τη στιγμή οι Ρώσοι κατακτητές αναζητούν νέους «ιδιοκτήτες» στους οποίους να περάσουν οι απαλλοτριωμένες επιχειρήσεις.

Αυτό ανέφερε ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παύλο Λισιάνσκι, ιδρυτής της «Eastern Human Rights Group» (HHRG), σύμφωνα με το Censor.NET .

Έτσι, οι Ρώσοι «εθνικοποίησαν» αρκετές επιχειρήσεις στην κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας, μεταξύ των οποίων το «Εργοστάσιο Μεγάλων Ηλεκτρικών Μηχανών» (Nova Kakhovka), το «Εργοστάσιο Ηλεκτρικού Εξοπλισμού Συγκόλλησης Kakhovsky» και το «Πειραματικό Μηχανικό Εργοστάσιο Kakhovsky.

Συνολικά, 110 βιομηχανικές επιχειρήσεις βρίσκονται στην προσωρινά κατεχόμενη περιοχή της περιοχής της Χερσώνας, 30 από τις οποίες ανήκουν στη μεταποιητική βιομηχανία.

«Βλέπετε ότι οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για τα εργοστάσια.

»Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν την παραγωγή εκεί, τις περισσότερες φορές σε τέτοιες περιπτώσεις αφαιρείται ο εξοπλισμός και τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται για μέταλλο», λέει ο Λισιάνσκι.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εισβολείς στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας εξήγαγαν μαζικά εξοπλισμό και παλιοσίδερα από βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Περιουσία από κατεχόμενες ουκρανικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις εξάγονταν από το κατεχόμενο τμήμα της περιοχής της Χερσώνας στην προσαρτημένη Κριμαία.

Παρόμοιες διαδικασίες λαμβάνουν χώρα και στο προσωρινά κατεχόμενο έδαφος της περιφέρειας Λουχάνσκ.

Μιλάμε για 6 καταστήματα στο Severodonetsk, 4 καταστήματα στο Lysychansk και 2 καταστήματα στο Severodonetsk.

Επίσης, είναι γνωστό ότι σε αυτούς τους χώρους βρίσκονταν τα καταστήματα των αλυσίδων λιανικής «Amstor», «ATB», και «Silpo».

Επίσης, οι κατακτητές αποφάσισαν τι θα κάνουν με την επιχείρηση Severodonetsk «AZOT» [κεντρική φωτογραφία], λόγω του γεγονότος ότι η αποκατάσταση του εργοστασίου απαιτεί οικονομικούς πόρους, καθώς και υψηλά καταρτισμένους ειδικούς, οι κατακτητές παραδέχτηκαν ότι τα επόμενα 5-10 χρόνια δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν την επιχείρηση, επομένως, αυτή τη στιγμή αναπτύσσουν ένα έργο του λεγόμενου «τεχνοπάρκου». Δηλαδή, το εργοστάσιο θα εκκαθαριστεί.

Η κατάσταση με τη βιομηχανία άνθρακα στο Lysychansk είναι περίπου η ίδια.

Μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2022, στο Lysychansk λειτουργούσε η κρατική επιχείρηση PJSC «Lysychansk Coal», η οποία αποτελούνταν είχε τέσσερα ορυχεία και βοηθητικές ξεχωριστές μονάδες και συνολικά 4.100 εργαζόμενοι εργάζονταν στην επιχείρηση.

Επί του παρόντος, ήδη από το 2022, τρία ορυχεία έχουν εκκαθαριστεί από τους κατακτητές και το ορυχείο με το όνομα «Melnikova» (το οποίο παρήγαγε 1.500-2.000 τόνους άνθρακα την ημέρα) περιλαμβάνεται στη λίστα για κλείσιμο μέχρι το τέλος του 2023.

«Το μεγάλο βιομηχανικό δυναμικό των περιοχών καταστρέφεται από τους κατακτητές ή δίνεται σε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο Κρεμλίνο.

»Όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις απλώς έχουν κλείσει», λέει ο Λισιάνσκι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr