ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Χειμάρρα,


















































Η 51χρονη Μαρία Σολωμού με γαλάζιο μπικίνι στην παραλία (φωτο)
NYT: «Ψυχρός πόλεμος» στο διάστημα - Μάχες για βάσεις και φυσικούς πόρους στη Σελήνη
Λυκαβηττός: 57χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε σπηλιά κοντά στους Αγίους Ισιδώρους
Ηφαίστειο Σαντορίνης: Ο νεκρός έφηβος του τσουνάμι λύνει το μυστήριο της Πομπηίας του Αιγαίου
Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς λέει ότι απέτυχε ως μητέρα, επειδή ο γιος της δεν πιστεύει στον Θεό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αλβανικές εφημερίδες είχαν στα πρωτοσέλιδά τους την επίσκεψη του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη στη Χειμάρρα και στη φυλακή για να συναντήσει τον Φρέντι Μπελέρη. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Πανοράμα» δημοσίευσε και τη δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη ότι, η απελευθέρωση του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η εφημερίδα «Σοτ» σημείωσε ότι η Ελλάδα απειλεί την Αλβανία με κλείσιμο της πόρτας προς την Ε.Ε.
Ο συντάκτης Γκεντς Πόλο, σε άρθρο του στην «Πανοράμα», με αφορμή το πρόσφατο ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, επεσήμανε ότι αυτό επιβεβαιώνει και πάλι ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται εντός της ΕΕ και αξιολόγησε θετικά, μεταξύ άλλων, την 100% εναρμόνιση των Τιράνων με τις πολιτικές και τα μέτρα των Βρυξελλών κατά της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία.
Προσθέτει, ωστόσο, ότι όπως και πριν από ένα χρόνο, το ψήφισμα απαριθμεί προβλήματα που δεν είναι αντάξια μιας υποψήφιας χώρας, η οποία διαπραγματεύεται την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωσξ και σχολιάζει ότι «δημιουργούν την εντύπωση ότι βρισκόμαστε μεταξύ failed state και captured state».
Μεταξύ των προβλημάτων, αναφέρει ότι «Ο Μπελέρης φυλακίζεται για να αρπάξει η κυβέρνηση τα ακίνητα στη Χειμάρρα» και σημειώνει ότι το Ευρωκοινοβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για τη σύλληψη του προσφάτως εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας, παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας και εμποδίζοντας τον εκλεγμένο δήμαρχο να αναλάβει καθήκοντα, καθώς παραμένει ακόμη και σήμερα προφυλακισμένος.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι το θέμα αυτό σχετίζεται με τον γενικό σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, το άλυτο ζήτημα των περιουσιών των μελών της ελληνικής μειονότητας στον δήμο και τις κατηγορίες για αρπαγή των περιουσιών τους από το κράτος.























































