Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πριγκόζιν: Η «Βάγκνερ» δεν στρατολογεί νέα μέλη αυτή την περίοδο

Πριγκόζιν: Η «Βάγκνερ» δεν στρατολογεί νέα μέλη αυτή την περίοδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επικεφαλής της Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ανέφερε σε ηχητικό του μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram ότι η ρωσική μισθοφορική οργάνωση δεν στρατολογεί μέλη αυτή την περίοδο, αλλά είναι πιθανό να το πράξει στο μέλλον.

Η τύχη της Wagner και του ίδιου του Πριγκόζιν παραμένει ασαφής μετά τη σύντομη, αποτυχημένη ανταρσία του στα τέλη Ιουνίου, με το Κρεμλίνο να έχει ανακοινώσει ότι κάποιοι μισθοφόροι θα αναχωρήσουν για τη Λευκορωσία.

«Σήμερα καθορίζουμε τις επόμενες αποστολές μας»

Παρά ταύτα ο Πριγκόζιν συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πέντε ημέρες μετά την ανταρσία και την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό στην Αγία Πετρούπολη, όπου ο Πούτιν υποδέχθηκε Αφρικανούς ηγέτες.

«Σήμερα καθορίζουμε τις επόμενες αποστολές μας, τα σχέδια για τις οποίες γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα.

»Αναμφίβολα αυτές οι αποστολές θα πραγματοποιηθούν στο όνομα του μεγαλείου της Ρωσίας», ανέφερε μια φωνή που έμοιαζε με του Πριγκόζιν στο μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε στο Grey Zone, ένα κανάλι στην πλατφόρμα Telegram που συνδέεται με τη Wagner.

Μετά την ανταρσία του Ιουνίου το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι όσοι μαχητές της Wagner δεν συμμετείχαν σε αυτή μπορούν να ενταχθούν στον τακτικό στρατό υπογράφοντας συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας.

«Δεν αντιμετωπίζουμε ελλείψεις προσωπικού»

Σε μια προφανή αναφορά σε αυτό ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι «δυστυχώς» κάποια μέλη της μισθοφορικής οργάνωσης πήγαν σε άλλες «δομές ισχύος», αλλά πρόσθεσε ότι επιθυμούν να επιστρέψουν.

»Εφόσον δεν αντιμετωπίζουμε ελλείψεις προσωπικού, δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε νέα στρατολόγηση», τόνισε.

«Ωστόσο θα είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες προς εσάς αν παραμείνετε σε επαφή μαζί μας και μόλις η Πατρίδα χρειαστεί να δημιουργήσει μια νέα ομάδα που θα είναι σε θέση να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας μας, σίγουρα θα αρχίσουμε να στρατολογούμε», πρόσθεσε.

Μετά την ανταρσία κάποιοι μαχητές της Wagner έχουν μεταφερθεί στη Λευκορωσία και έχουν αρχίσει να εκπαιδεύουν τον στρατό της.

Παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα ο Πριγκόζιν είχε επισημάνει ότι η μισθοφορική οργάνωση είναι έτοιμη να ενισχύσει την παρουσία της στην Αφρική.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr