ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Πράκτορες του FBI σκότωσαν άνδρα που απειλούσε τον πρόεδρο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Χάρις

ΗΠΑ: Πράκτορες του FBI σκότωσαν άνδρα που απειλούσε τον πρόεδρο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Χάρις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αιματηρή κατάληξη είχε έφοδος του FBI σε σπίτι της πόλης Πρόβο στη Γιούτα των ΗΠΑ για τη σύλληψη υπόπτου που είχε διατυπώσει απειλές κατά του προέδρου Μπάιντεν, της αντιπροέδρου Χάρις και υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Ο άνδρας έπεσε νεκρός στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με τις Αρχές.

Το γραφείο του FBI στο Σολτ Λέικ Σίτι ανακοίνωσε πως το επεισόδιο σημειώθηκε όταν πράκτορες, με ένταλμα σύλληψης του υπόπτου, έκαναν έφοδο στο σπίτι.

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Κρεγκ Ρόμπερτσον είχε διατυπώσει απειλές κατά της ζωής του προέδρου Τζο Μπάιντεν, της αντιπροέδρου Κάμαλας Χάρις, του υπουργού Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ και του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ – ο οποίος ηγήθηκε δικαστικής έρευνας σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS μετέδωσε πως σε ανάρτηση που έκανε στις 6 Αυγούστου ο Ρόμπερτσον έγραφε:

«Μαθαίνω πως ο Μπάιντεν έρχεται στη Γιούτα», συμπληρώνοντας πως «καθάριζε» το M24 (σ.σ. τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή της Ρέμιγκτον), συνοδεύοντας το μήνυμα με φωτογραφία στην οποία πόζαρε με στρατιωτική παραλλαγή.

Σε παλαιότερη ανάρτησή του, ο Ρόμπερτσον έγραφε ότι θα πήγαινε στη Νέα Υόρκη «για να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου, να εξολοθρεύσω τον Μπραγκ».

Η πολιτικά υποκινούμενη βία παρουσιάζει έξαρση τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, με το Reuters να υπογραμμίζει σε ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες πως η κατάσταση βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1970.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιράν: «Όχι» σε απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον λόγω παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας

Γροιλανδία: Στόχος της «αυλής Τραμπ» πετρελαϊκό κοίτασμα αξίας έως $1 τρισ.

NYT: «Ψυχρός πόλεμος» στο διάστημα – Μάχες για βάσεις και φυσικούς πόρους στη Σελήνη

Η CIA συγκρότησε μυστικά ειδική ομάδα για την άσκηση πιέσεων με στόχο την αλλαγή καθεστώτος στην Κούβα

Ορμούζ: Το Ιράν εξετάζει πρόστιμα σε αμερικανικά και ισραηλινά πλοία που θα το διασχίζουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr