Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανικό ΥΠΕΞ: Η Σουηδία στόχος τζιχαντιστών

Βρετανικό ΥΠΕΞ: Η Σουηδία στόχος τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η διπλωματία της Βρετανίας προειδοποίησε την Κυριακή 13/8 τους πολίτες της χώρας που επισκέπτονται τη Σουηδία εναντίον του κινδύνου να διαπραχθούν τζιχαντιστικές τρομοκρατικές ενέργειες στη σκανδιναβική χώρα, μετά τις πρόσφατες καύσεις και βεβηλώσεις αντιτύπων του Κορανίου, που προκάλεσαν οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Σε επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία του, το Φόρεϊν Όφις επισημαίνει ότι οι σουηδικές Αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν επιθέσεις και συνέλαβαν υπόπτους.

«Πρέπει να επαγρυπνείτε το τρέχον διάστημα», σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας πως «τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να διαπράξουν επιθέσεις στη Σουηδία», βάζοντας στο στόχαστρο ιδίως τοποθεσίες όπου συχνάζουν ξένοι.

Σε ανακοίνωσή του με την οποία κατέγραψε την επικαιροποιημένη οδηγία του βρετανικού ΥΠΕΞ, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας, ο Χένρικ Λάντερχολμ, επιβεβαίωσε το αυξημένο επίπεδο απειλής για τη χώρα μετά τις καύσεις αντιτύπων του Κορανίου.

Εξήγησε πως η έφοδος στη σουηδική πρεσβεία στο Ιράκ τη 19η Ιουλίου, η απόπειρα επίθεσης στη σουηδική πρεσβεία στον Λίβανο την 9η Αυγούστου και η επίθεση με όπλο εναντίον υπαλλήλου σουηδικού προξενείου στην Τουρκία την 1η Αυγούστου τεκμηριώνουν την εκτίμηση.

Η διπλωματία των ΗΠΑ προειδοποίησε επίσης εναντίον του κινδύνου να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη Σουηδία στην πιο πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία της, τον Ιούλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Πακιστάν σε διαβουλεύσεις με Τουρκία και Ιράν για το σχέδιο στη Γάζα

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας

Η Νέα Νότια Ουαλία απαγορεύει το σύνθημα «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr