ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Αυτές είναι οι μουσουλμάνες που εκλέχτηκαν στις ΗΠΑ
Ινδονησία: Φανατικοί ισλαμιστές διαδηλωτές προσπάθησαν να διαλύσουν συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Αχιλλέας Αιμιλιανίδης για τη «γέννηση» του Κυπριακού στα χρόνια του Ελ. Βενιζέλου - Πότε η
Εγγονός Χομεϊνί: Θα κάνουμε στο Ισραήλ ό,τι του έκανε και η Χαμάς
Τσίπρας από Παρίσι: Μήνυμα αντίστασης απέναντι στις πολιτικές που διαλύουν την κοινωνία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η διπλωματία της Βρετανίας προειδοποίησε την Κυριακή 13/8 τους πολίτες της χώρας που επισκέπτονται τη Σουηδία εναντίον του κινδύνου να διαπραχθούν τζιχαντιστικές τρομοκρατικές ενέργειες στη σκανδιναβική χώρα, μετά τις πρόσφατες καύσεις και βεβηλώσεις αντιτύπων του Κορανίου, που προκάλεσαν οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.
Σε επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία του, το Φόρεϊν Όφις επισημαίνει ότι οι σουηδικές Αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν επιθέσεις και συνέλαβαν υπόπτους.
«Πρέπει να επαγρυπνείτε το τρέχον διάστημα», σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας πως «τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να διαπράξουν επιθέσεις στη Σουηδία», βάζοντας στο στόχαστρο ιδίως τοποθεσίες όπου συχνάζουν ξένοι.
Σε ανακοίνωσή του με την οποία κατέγραψε την επικαιροποιημένη οδηγία του βρετανικού ΥΠΕΞ, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας, ο Χένρικ Λάντερχολμ, επιβεβαίωσε το αυξημένο επίπεδο απειλής για τη χώρα μετά τις καύσεις αντιτύπων του Κορανίου.
Εξήγησε πως η έφοδος στη σουηδική πρεσβεία στο Ιράκ τη 19η Ιουλίου, η απόπειρα επίθεσης στη σουηδική πρεσβεία στον Λίβανο την 9η Αυγούστου και η επίθεση με όπλο εναντίον υπαλλήλου σουηδικού προξενείου στην Τουρκία την 1η Αυγούστου τεκμηριώνουν την εκτίμηση.
Η διπλωματία των ΗΠΑ προειδοποίησε επίσης εναντίον του κινδύνου να διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη Σουηδία στην πιο πρόσφατη ταξιδιωτική οδηγία της, τον Ιούλιο.























































