Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χειμάρρα για τη λευτεριά του Φρ. Μπελέρη

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χειμάρρα για τη λευτεριά του Φρ. Μπελέρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

ΧΕΙΜΑΡΡΑ: Φωτογραφίες για το Tribune ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΙΟΥΛΗΣ

Κανονικά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14/8 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χειμάρρα υπέρ της απελευθέρωσης του εκλεγμένου Έλληνα δημάρχου της, Φρέντη Μπελέρη.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα τη Δευτέρα οι θρασύδειλοι κατσαπλιάδες των αλβανικών Αρχών προσπάθησαν να τη ματαιώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλβανική Αστυνομία επέδωσε έγγραφο με το οποίο δεν εγκρινόταν η συγκέντρωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη, που συνεχίζει να κρατείται στις αλβανικές φυλακές παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Τα στελέχη της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» αρνήθηκαν να παραλάβουν το έγγραφο.

Θα μπορούσαν επίσης να πετάξουν μερικά ελληνικά F-16 πάνω από τη Χειμάρρα.

Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει την αεροπορική επιτήρηση της Αλβανίας, όπως και της Βόρειας Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου, επειδή οι χώρες αυτές, αν και μέλη του ΝΑΤΟ, δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν πολεμικά αεροπλάνα.

Άρα, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει αναλάβει και τη δική τους Άμυνα, άρα, ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα πάνω από τη Χειμάρρα είναι ΝΟΜΙΜΗ πτήση και να το έχουν καλά υπόψη τους αυτό οι κλεφτοκοτάδες του αποτυχημένου κράτους Αλβανία.

Η αλβανική Αστυνομία, αυτή η ένστολη φάρσα, ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας ότι «επιθυμούσε» να μην γίνει η συγκέντρωση για τον Φρέντη Μπελέρη, με τον ισχυρισμό ότι το αίτημα δεν πρωτοκολλήθηκε.

Τα στελέχη της ομογενειακής – μειονοτικής οργάνωσης «Ομόνοια» απάντησαν ότι ενημέρωσαν εγκαίρως τις Αρχές για την κινητοποίηση.

Οι Αλβανοί αστυνομικοί, αυτοί οι γελοίοι, δεν παραιτήθηκαν από το έργο «τζάμπα μάγκες» και επέστησαν την προσοχή των διοργανωτών «για προβλήματα που ίσως δημιουργήσουν ακραίοι που ίσως έρθουν από την Ελλάδα».

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας, όπως κι άλλοι Έλληνες αξωματούχοι.

Ζέρβας: Η μάχη για τα δικαιώματα του Μπελέρη είναι μια μάχη για τη Δημοκρατία

Η μάχη για τα δικαιώματα του Μπελέρη είναι μια μάχη για τη Δημοκρατία και την προστασία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» δήλωσε απόψε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας από τη Χειμάρρα, όπου μετέβη, για να δώσει το «παρών» στη συγκέντρωση για την αποφυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Φρέντη Μπελέρη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργανώθηκε από την ομογενειακή οργάνωση «Ομόνοια» στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων, στη Χειμάρρα, μετέφερε ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης στον Φρέντη Μπελέρι και στην ομογένεια, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Φέρνω μαζί μου τη φωνή της Θεσσαλονίκης.

»Δίπλα σας όμως είναι και ο λαός της Μακεδονίας.

»Κι αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί. Και θα τη δώσουμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη διεθνοποίηση της υπόθεσης Μπελέρη, ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό ότι έχουν σταλεί σχετικές επιστολές σε όλο το δίκτυο των αδελφοποιημένων με τη Θεσσαλονίκη πόλεων.

«Πρέπει όλοι να μάθουν γιατί ο Φρέντη βασανίζεται και καταπατώνται τα δικαιώματά του.

»Κανείς να μη μπορεί να πει ότι δεν ήξερε πως σε ετούτη τη γωνιά της γης η Δημοκρατία απειλείται και ξεριζώνεται», σημείωσε.

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι η παράνομη φυλάκιση και η προσπάθεια έκπτωσης του Μπελέρη θέτουν εμπόδια στην ίδια την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

«Στην Ευρώπη δεν χωράνε αυτά. Όλοι μας θέλουμε η Αλβανία να γίνει μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

»Όμως Ευρώπη και σαθρό κράτος δικαίου δεν πάνε μαζί», είπε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «η Χειμάρρα έχει Δήμαρχο -τον Φρέντη Μπελέρη- και θα κάνουμε τα πάντα, για να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του».

Η αποψινή συγκέντρωση στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων, στη Χειμάρρα, έγινε με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος της γειτονικής χώρας για την ορκωμοσία του.

Μπακογιάννης για Μπελέρη: Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται – Σχοινάς: Βλάπτει τα συμφέροντα της Αλβανίας η φυλάκισή του

Με κεντρικό αίτημα την άμεση απελευθέρωση και ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντη Μπελέρη, Έλληνες μειονοτικοί της Αλβανίας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα μαχητική συγκέντρωση στην Χειμάρρα.

Στη Χειμάρρα ο γενικός πρόεδρος της εθνικής οργάνωσης των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου «Ομόνοια», Βασίλης Κάγιος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης κι ο απεσταλμένος του Tribune, Αλέξανδρος Ζιούλης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτισαν οι δήμαρχοι της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ προβλήθηκε και μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Καθώς συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από την σύλληψη και προφυλάκιση του Μπελέρη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, οι αλβανικές δικαστικές Αρχές εξακολουθούν να τον κρατούν προφυλακισμένο χωρίς να έχουν ορίσει δικάσιμο, ούτε καν να του έχουν απαγγελθεί επίσημες κατηγορίες.

Κατά τους μειονοτικούς και την ηγεσία τους, η συνεχιζόμενη κράτησή του αποτελεί μέρος σχεδιασμού, ώστε να εκπνεύσουν οι προβλεπόμενες από τον εκλογικό κώδικα προθεσμίες και να μην μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος.

Σε τέτοια περίπτωση ο ίδιος κώδικας προβλέπει, προκήρυξη σε σύντομο χρονικό διάστημα νέων εκλογών στον Δήμο.

Έλληνες ομογενείς από πόλεις και χωριά της περιοχής κάποιοι και από την Ελλάδα, συνέρρευσαν στην κεντρική πλατεία της Χειμάρρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των βορειοηπειρωτικών σωματείων, αλλά και της οργάνωσης «Ομονοια», για να διαδηλώσουν υπέρ της άμεσης αποφυλάκισης και της άμεσης ορκωμοσίας του Φρέντη Μπελέρη.

Παρουσία είχαν με εκπροσώπους τους και τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης, τα οποία είχαν στηρίξει τον Μπελέρη στις νικηφόρες εκλογές και είχαν καταγγείλει για μεθοδεύσεις στην συνέχεια τον πρωθυπουργό Έντι Ραμα.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους με μήνυμα και «με την ιδιότητά μου του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», όπως, σημείωνε σε αυτό ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε μεταξύ άλλων:

«Καλώ για άλλη μια φορά τους γείτονες και φίλους Αλβανούς να μη συνεχίσουν σε μια τακτική που δεν είναι προς όφελος της χώρας τους, που δεν είναι προς όφελος των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών του αλβανικού λαού.

»Έχει χαθεί πολύς χρόνος, αλλά έστω και τώρα, αυτή την ύστατη ώρα, δεν είναι αργά για να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται στον Φρέντη Μπελέρη.

»Αυτό που συμβαίνει στον Φρέντη είναι βαθύτατα αντιευρωπαϊκό.

»Είμαι βέβαιος ότι έστω και αυτή την τελευταία ώρα θα μπορέσει ο Φρέντη ν’ αναλάβει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος της Χειμάρρας και καμία άλλη επιλογή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ΕΕ»

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε την σημερινή παρουσία του στη Χειμάρρα «προσκύνημα για την ελευθερία, τάμα για τη δημοκρατία» και πρόσθεσε:

«Ως δήμαρχος Αθηναίων αλλά και ως πρόεδρος του δικτύου Β40 που αποτελείται από δεκάδες δήμους 11 χωρών των Βαλκανίων, σας μεταφέρω το μήνυμα: Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται.

»Η φωνή των πολιτών δεν φιμώνεται. Η εντολή του λαού δεν νοθεύεται.

»Η Χειμάρρα έχει δήμαρχο, τελεία και παύλα. Έχει όνομα και επώνυμο: Φρέντη Μπελέρης.

»Ο Φρέντη Μπελέρης δικαιούται μια δίκαιη δίκη.

»Η παράνομη προφυλάκιση παραβιάζει το κράτος δικαίου και το τεκμήριο αθωότητας.

»Ο Φρέντη Μπελέρης δικαιούται να ορκιστεί Δήμαρχος και να αναλάβει τα καθήκοντα που του εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες του. Το δικαιούται ο ίδιος. Το δικαιούται ο λαός της Χειμάρρας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr