Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΑΤΟ σε Ουκρανία: Παραχωρήστε εδάφη στη Ρωσία για να μπείτε στο ΝΑΤΟ – Οργισμένη αντίδραση από Κίεβο

ΝΑΤΟ σε Ουκρανία: Παραχωρήστε εδάφη στη Ρωσία για να μπείτε στο ΝΑΤΟ – Οργισμένη αντίδραση από Κίεβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δήλωση «βόμβα» από το δεξί χέρι του γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργ που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι για να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να παραχωρήσει εδάφη της στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο Στίαν Γένσεν, ο οποίος υπηρετεί ως διευθυντής του γραφείου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, δήλωσε πως «η Ουκρανία ίσως χρειαστεί να συμφωνήσει στην παραχώρηση μέρους των εδαφών της στη Ρωσία, τα οποία έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί» στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Μιλώντας σε νορβηγικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε την Τρίτη (15/8), είπε πως «υπάρχει σημαντική κίνηση στο ζήτημα της μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ».

Ακόμη, επισήμανε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να μην επαναληφθεί ο πόλεμος».

O στενότερος συνεργάτης του Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ τόνισε προς υποστήριξη των λεγομένων του, ότι πρέπει να σκεφτεί κανείς πώς θα είναι η κατάσταση με την ασφάλεια στην Ουκρανία μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν είναι η άποψη του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη, προκειμένου να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και μελλοντική ένταξή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο Γένσεν επισήμανε ότι η συζήτηση για το πιθανό καθεστώς μετά τον πόλεμο «βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη» και ότι «τα ερωτήματα σχετικά με την εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία συζητήθηκαν και από άλλους».

«Δεν λέω ότι πρέπει να είναι έτσι. Αλλά, αυτή θα μπορούσε να είναι μια πιθανή λύση», απάντησε το δεξί χέρι του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας.

Οργισμένη αντίδραση από το Κίεβο

Οργισμένη ήταν η πρώτη αντίδραση της Ουκρανίας, δια του συμβούλου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι Μιχαήλο Ποντόλιακ, στη δήλωση ανώτερου αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, περί ενδεχομένου παραχώρησης εδαφών από το Κίεβο, ώστε να εισέλθει στη Συμμαχία.

Με μακροσκελή του ανάρτηση στο Twitter, ο σύμβουλος του Ζελένσκι κάνει λόγο για γελοία πρόταση και για σκόπιμη «επιλογή ήττας της δημοκρατίας». Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Ανταλλαγή εδαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο.

»Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές.

»Εξάλλου, γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει οικειοθελώς τις προκλήσεις, τα υβρίδια και την παραδοσιακή συμπεριφορά χωρίς να χάσει;

»Προφανώς, αν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος θα επιστρέψει σίγουρα με την όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα.

»Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και η εγκαθίδρυση μιας “κακής ειρήνης” μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρουν και ατίμωση και πόλεμο.

»Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας “διαίρεσης της Ευρώπης”: συμπεριλαμβανομένης και της ομπρέλας του ΝΑΤΟ.

»Τότε γιατί προτείνεται το σενάριο του παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί της επιτάχυνσης της προμήθειας όπλων;

»Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με τρομακτικές επιείκεια…».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Politico: Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν οι χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Η Λετονία φοβάται ρωσική επίθεση – Καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr