Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία δεν παραδίδει ελικοπτεροφόρο στη Ρωσία

Η Γαλλία δεν παραδίδει ελικοπτεροφόρο στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γαλλία δεν θα παραδώσει στη Ρωσία το πρώτο από τα δύο πολεμικά πλοία που της έχουν παραγγελθεί, διότι “δε συγκεντρώνονται οι προϋποθέσεις”, δήλωσε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι επρόκειτο να παραλάβει το εν λόγω πλοίο στα μέσα του Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει χθες, Τετάρτη, πως ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι εστάλη στη Ρωσία πρόσκληση για να παραλάβει από τη Γαλλία το πρώτο από τα δύο ελικοπτεροφόρα Μιστράλ στις 14 Νοεμβρίου.

Το πρακτορείο RIA είχε μεταδώσει επίσης πως ο Ρογκόζιν πρόσθεσε ότι την ίδια ημέρα πρόκειται να γίνει και η καθέλκυση του δεύτερου πολεμικού πλοίου.

“Σήμερα δεν συγκεντρώνονται οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια παράδοση”, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοσταθμό RTL.

“Ποιές είναι αυτές οι προϋποθέσεις; Είναι μια εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία, η οποία να επιτρέψει στα πράγματα να ηρεμήσουν”.

Στις 16 Οκτωβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε υποστηρίξει ότι θα πρέπει να γίνει “πλήρως σεβαστή” η εκεχειρία στην Ουκρανία προτού η χώρα του προχωρήσει στην παράδοση των πλοίων στη Ρωσία. Μάλιστα, σύμμαχοι της Γαλλίας, όπως η Μεγάλη Βρετανία, πίεζαν τη γαλλική κυβέρνηση να μην τα παραδώσει στη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Η πώλησή των δύο πλοίων στη Ρωσία είχε συμφωνηθεί τον Ιούνιο του 2011, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, έναντι ενός ποσού της τάξεως των 1.2 δισ. ευρώ. Τα δύο ελικοπτεροφόρα επρόκειτο να ενταχθούν στο ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού το 2014 και 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr