Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Ζητάει υποταγή και όρκο πίστης από τους μισθοφόρους της Βάγκνερ

Πούτιν: Ζητάει υποταγή και όρκο πίστης από τους μισθοφόρους της Βάγκνερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τους μαχητές της Βάγκνερ, αλλά και τους στρατιώτες που κινούνται μεμονωμένα στον πόλεμο να δώσουν όρκο πίστης στο ρωσικό καθεστώς.

Το κάλεσμα του Πούτιν αφορά σε όσους δραστηριοποιούνται στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία, σε μία περίοδο που η στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης στο Κίεβο έχει ενισχυθεί και ο Πούτιν επιχειρεί μία ισχυρή συσπείρωση που να μην αφήνει περιθώριο αποστασίας.

Ο Πούτιν υπέγραψε, ειδικότερα, διάταγμα την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά το αεροπορικό δυστύχημα με το ιδιωτικό τζετ, στο οποίο επέβαινε ο ιδρυτής της Βάγκνερ Πριγκόζιν.

Το διάταγμα, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, υποχρεώνει όποιον εκτελεί εργασία για λογαριασμό του στρατού ή υποστηρίζει αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία να ορκιστεί επίσημο όρκο πίστης στη Ρωσία.

Οι μαχητές πρέπει να δεσμευτούν για «την πίστη τους στη Ρωσική Ομοσπονδία… να ακολουθούν αυστηρά τις εντολές των διοικητών και των προϊσταμένων τους και να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τις υποχρεώσεις τους», αναφέρεται στο διάταγμα, σύμφωνα με τους Moscow Times.

Διαβάζοντας τις τελευταίες κινήσεις του Πούτιν, πολιτικοί αναλυτές εξηγούν ότι καταβάλει προσπάθειες επανοικοδόμησης του «τσαρικού προφίλ».

Στον όρκο πίστης που ζητά ο Πούτιν επιχειρείται με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα κάθε ανταρσίας απάναντι στους διοικητές που έχουν οριστεί από το Κρεμλίνο.

«Ορκιστείτε, διαφορετικά αφοπλιστείτε.

»Ορκιστείτε αλλιώς θα μπείτε στη φυλακή» υπογραμμίζει ο Ουκρανός αναλυτής Πέτρο Μπουρκόβσκι στο ΒΒC ερμηνεύοντας τη δήλωση Πούτιν.

Η τελευταία απόφαση του Πούτιν είναι μια σαφής κίνηση για θέσει αυτές τις ομάδες υπό αυστηρότερο κρατικό έλεγχο, σημειώνει το Reuters.

Θεωρείται ως ένα βήμα για τη σφυρηλάτηση των πνευματικών και ηθικών θεμελίων της άμυνας της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Νεκρός σε στρατιωτική υποδομή

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Ο Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr