Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός υφυπουργός συναντήθηκε με τους Κούρδους στη Β/Α Συρία εξαιτίας της επιθετικότητας του Ιράν

Αμερικανός υφυπουργός συναντήθηκε με τους Κούρδους στη Β/Α Συρία εξαιτίας της επιθετικότητας του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Κυριακή, ο Ήθαν Γκόλντριτς, Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για Υποθέσεις Εγγύς Ανατολής και ο Τζόελ Βόουελ, Διοικητής της Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve (CJTF-OIR) -δηλαδή του Διεθνούς Συνασπισμού για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους- συναντήθηκαν στη βορειοανατολική Συρία με τους ηγέτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (SDC) και ηγέτες φυλών από τη Ντέιρ αλ Ζουρ.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στη Συρία ανακοίνωσε τη συνάντηση με ανάρτηση στο «Χ», πρώην Twitter, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Αμερικανοί και Κούρδοι συμφώνησαν σχετικά με τη σημασία της αντιμετώπισης των παραπόνων των κατοίκων της Ντέιρ αλ Ζουρ και των κινδύνων από παρέμβαση ξένων στην περιοχή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από ημέρες συγκρούσεων μεταξύ των SDF και ενόπλων που συνδέονται με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν που διείσδυσαν στην ανατολική πλευρά του ποταμού Ευφράτη και εισέβαλαν στα χωριά εκεί.

Στις 27 Αυγούστου, οι SDF ξεκίνησαν μια στρατιωτική επιχείρηση που ονομάζεται «Ενίσχυση Ασφαλείας» με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, συγκεκριμένα στη Ντέιρ αλ Ζουρ, «για την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), των εν υπνώσει πυρήνων του, καταδίωξη εγκληματιών που είναι υπεύθυνοι για τη διάπραξη αδικιών κατά του τοπικού πληθυσμού και για τον εντοπισμό λαθρεμπόρων που εκμεταλλεύονται τα προς το ζην του πληθυσμού».

Στις 30 Αυγούστου, οι SDF ανακοίνωσαν την απόλυση του διοικητή του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ντέιρ αλ Ζουρ, Αχμάντ αλ Χαμπίλ, γνωστού με το πολεμικό ψευδώνυμο Αμπού Κάουλα, για τη συμμετοχή του «σε πολλαπλά εγκλήματα και παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας και του συντονισμού με εξωτερικές οντότητες εχθρικές προς τη [σοσιαλιστική – δημοκρατική] επανάσταση, διάπραξη ποινικών αδικημάτων και εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών, κακή διαχείριση της κατάστασης ασφαλείας και τον αρνητικό ρόλο του στην αύξηση των δραστηριοτήτων των πυρήνων του ISIS», σύμφωνα με τις SDF.

Η επιχείρηση οδήγησε στην έκρηξη συγκρούσεων μεταξύ των SDF και ενόπλων που συνδέονται με τον απολυθέντα ηγέτη και με τον φιλοϊρανό φύλαρχο αλ Μπασίρ, οι ένοπλες ομάδες του οποίου δραστηριοποιούνται στη δυτική όχθη του Ευφράτη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση τόνισαν «την ανάγκη να αποφευχθούν οι θάνατοι και οι απώλειες αμάχων και η ανάγκη για αποκλιμάκωση της βίας το συντομότερο δυνατό».

Στο τέλος της συνάντησης, τόσο ο υπουργός Γκόλντριτς όσο και ο υποστράτηγος Βόουελ επανέλαβαν τη σημασία της ισχυρής εταιρικής σχέσης των ΗΠΑ με τις SDF στις προσπάθειες για τη διαρκή ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr