Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για εμπόριο ανθρώπων, ερωτικών σκλάβων και παιδιών στρατιωτών στην Τουρκία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για εμπόριο ανθρώπων, ερωτικών σκλάβων και παιδιών στρατιωτών στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) δήλωσε το Σάββατο 16/9 ότι η Τουρκία δεν πληροί πλήρως τα ελάχιστα πρότυπα για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων.

Το Γραφείο Παρακολούθησης και Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων ανέφερε στην Έκθεση Trafficking in Persons 2023 για την Τουρκία ότι η Τουρκία δεν πληρούσε τα ελάχιστα πρότυπα σε αρκετούς βασικούς τομείς, καθώς καταδίκασε λιγότερους διακινητές και τα δικαστήρια συνέχισαν να αθωώνουν τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους που διώκονταν για εμπορία ανθρώπων.

Η Τουρκία απέκλεισε επίσης τοπικές ΜΚΟ από τις προσπάθειες προστασίας των θυμάτων.

Οι τουρκικές αρχές επιβολής του νόμου ερεύνησαν μερικές φορές την εμπορία ανθρώπων για μικρότερα αδικήματα με μικρότερες ποινές, σύμφωνα με την έκθεση.

Η τουρκική κυβέρνηση παρείχε επιχειρησιακή, εξοπλισμό και οικονομική υποστήριξη στις υποστηριζόμενες από την Τουρκία ισλαμιστικές φατρίες της ένοπλης φιλοτουρκικής αντιπολίτευσης, γνωστός και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), στη Συρία που στρατολογούσαν και χρησιμοποιούσαν παιδιά στρατιώτες.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει να υποστηρίζει τον SNA που στρατολογεί ή χρησιμοποιεί παράνομα παιδιά στρατιώτες.

Το τμήμα ζήτησε επίσης «εντατική έρευνα, δίωξη και καταδίκη των διακινητών».

«Τα δικαστήρια [στην Τουρκία] συνέχισαν να αθωώνουν τους περισσότερους υπόπτους που διώκονται για εμπορία.

»Τα δικαστήρια αθώωσαν 256 από τους 328 κατηγορούμενους το 2022, 267 από τους 339 κατηγορουμένους το 2021 και 177 από τους 214 κατηγορουμένους το 2020», αναφέρει η έκθεση.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν ανέφερε καμία έρευνα, δίωξη ή καταδίκη κυβερνητικών υπαλλήλων συνένοχων σε εγκλήματα εμπορίας ανθρώπων, σύμφωνα με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η Τουρκία δεν εντόπισε προληπτικά θύματα σε ευάλωτες κοινότητες προσφύγων και μεταναστών», καθώς τα μέσα ενημέρωσης και οι οντότητες της κοινωνίας των πολιτών αναφέρουν ότι η Τουρκία συνεχίζει να απελαύνει βίαια Σύρους χωρίς να εξετάζει δείκτες εμπορίας ανθρώπων.

Σύμφωνα με πηγές από την Τελ Αμπιάντ, το Μπαμπ αλ Χάουα και το Μπαμπ αλ Σαλάμα –τρία συριακά συνοριακά περάσματα υπό την τουρκική κατοχή– ο αριθμός των Σύρων απελαθέντων ανήλθε σε 6.600 από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το γραφείο ανέφερε ότι η Τουρκία αύξησε ελαφρώς τις προσπάθειες πρόληψης, καθώς οι πόροι και οι επιθεωρήσεις ήταν ανεπαρκείς για την αποτελεσματική παρακολούθηση και επιβολή των απαγορεύσεων κατά της χρήσης παιδικής εργασίας ή μαύρης εργασίας.

Η αίτηση για άδεια εργασίας στην Τουρκία είναι δαπανηρή και επαχθής, ωθώντας τη συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων υπό όρους και των υπό προσωρινή προστασία παρέμειναν χωρίς νόμιμες επιλογές απασχόλησης, αφήνοντάς τους ευάλωτους στην εκμετάλλευση, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας ανθρώπων, ανέφερε το γραφείο.

Η Τουρκία «δεν κατέβαλε προσπάθειες για να μειώσει τη ζήτηση για εμπορικές σεξουαλικές πράξεις», σύμφωνα με την έκθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr