Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκέντρωση ισλαμιστών κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Κωνσταντινούπολη

Συγκέντρωση ισλαμιστών κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Κωνσταντινούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια συγκέντρωση και πορεία κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ με τίτλο «Μεγάλη Οικογενειακή Συγκέντρωση» πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης στις 17 Σεπτεμβρίου για δεύτερη φορά, οργανωμένη από πολλές ισλαμιστικές οργανώσεις.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Τουρκίας (RTÜK) χαρακτήρισε το βίντεο προώθησης της πορείας διαμαρτυρίας ως «ανακοίνωση δημόσιας υπηρεσίας», ενώ το κρατικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε τη συγκέντρωση με τίτλο «Μεγάλη Οικογενειακή Συγκέντρωση ενάντια στην προπαγάνδα LGBT».

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με το σύνθημα «Η προπαγάνδα LGBT πρέπει να απαγορευτεί για τα παιδιά μας, την οικογένειά μας και την ανθρωπότητα» στο Μνημειακό Πάρκο Saraçhane Fatih. Η πρώτη αυτή «διαμαρτυρία μίσους» έγινε πέρυσι στο ίδιο πάρκο.

Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό που έγραφαν «Σταματήστε την κοινωνικο-πολιτισμική τρομοκρατία», «Η οικογένεια είναι η διεύθυνση της λύσης, όχι το πρόβλημα», «Πείτε σταματήστε την προπαγάνδα LGBT στον κόσμο της τέχνης».

Ο Serdar Eryılmaz, Γενικός Γραμματέας της Μεγάλης Οικογενειακής Πλατφόρμας, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι «Είμαστε εδώ για τα παιδιά μας, για την οικογένειά μας και για την ανθρωπότητα.

»Σκοπός αυτής της μεγάλης οικογενειακής συγκέντρωσης είναι να απαγορευτεί η LGBT προπαγάνδα.

»Δεν θέλουμε πλέον τα παιδιά μας να αλλάξουν φύλο. Δεν θέλουμε να μπερδεύεται το μυαλό των παιδιών και των νέων μας».

«Θέλουμε να τελειώσει η επιβολή των LGBT στα μέσα ενημέρωσης, στον ακαδημαϊκό κόσμο, στον κόσμο της εκπαίδευσης, των τροφίμων, της υγείας, σε οποιονδήποτε τομέα και θέλουμε να απαγορευτεί η προπαγάνδα του», υποστήριξε.

Ισχυριζόμενος ότι δεν ενδιαφέρονται για την ιδιωτική ζωή κανενός, ο Eryılmaz υποστήριξε ότι θέλουν να απαγορευτεί η «LGBT προπαγάνδα», «όπως [και] το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά δεν μπορούν να διαφημιστούν δημόσια».

Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα γίνεται συχνά στόχος ρητορικής μίσους κυβερνητικών αξιωματούχων και ριζοσπαστών ισλαμιστών, που τους αποκαλούν «διεστραμμένους», και τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον τους μένουν ατιμώρητα.

Πολλά άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ λένε ότι η ζωή στη χώρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχει μια ιδιαίτερα σταθερή στάση ενάντια στις κοινότητες ομοφυλοφίλων από τις διαδηλώσεις στο πάρκο Gezi το 2013 και την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Η ετήσια παρέλαση υπερηφάνειας ΛΟΑΤΚΙ+ στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες τουρκικές πόλεις έχει απαγορευτεί από το 2016 και όσοι παρέλασαν ανεξαρτήτως έχουν αντιμετωπιστεί με αστυνομική βία.

Ισλαμιστικές ομάδες οργανώνουν συγκεντρώσεις και πορείες «μίσους» κατά των LGBTI+ με κρατική υποστήριξη από το 2022.

ΛΟΑΤΚΙ+: Tα αρχικά ΛΟΑΤΚΙ σημαίνουν: Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος, Τρανς, Queer και Ίντερσεξ άτομα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr