Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό εμπορικό πλοίο Kafkametler προσέκρουσε σε νάρκη στον Εύξεινο Πόντο

Το τουρκικό εμπορικό πλοίο Kafkametler προσέκρουσε σε νάρκη στον Εύξεινο Πόντο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο, υπό τουρκική σημαία, προσέκρουσε σε νάρκη την Πέμπτη 5/10 στη Μαύρη Θάλασσα στα ανοιχτά της Ρουμανίας και υπέστη μικρές ζημιές, αλλά το πλήρωμα είναι ασφαλές, δήλωσαν πηγές ναυτιλίας και ασφάλειας.

Η βρετανική εταιρεία θαλάσσιας ασφάλειας Ambrey, επικαλούμενη πληροφορίες που έλαβε, είπε ότι το πλοίο χτύπησε σε θαλάσσια νάρκη 11 ναυτικά μίλια βόρεια της Σουλίνα στη Ρουμανία, κοντά στην είσοδο του καναλιού Σουλίνα.

«Το πλοίο φέρεται να υπέστη έκρηξη περίπου στις 09.20 UTC (GMT).

»Το σκάφος έριξε άγκυρα για σύντομο χρονικό διάστημα για να εκτιμήσει τη ζημιά», ανέφερε η Ambrey.

«Στις 12.10, το σκάφος ξανάρχισε να πλέει», συνέχισε η Ambrey προσθέτοντας ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Πρόκειται για από τα πρώτα περιστατικά εδώ και μερικούς μήνες που αφορά πρόσκρουση πλοίου σε θαλάσσια νάρκη.

Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας έχει χαρακτηριστεί ως ζώνη υψηλού κινδύνου από ασφαλιστές και οι θαλάσσιες νάρκες εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο.

Πηγή της ουκρανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι ένα σκάφος προσέκρουσε σε νάρκη, προσθέτοντας ότι «μάλλον ήταν νάρκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ή οι νάρκες που είχαν αφεθεί εκεί πέρυσι», αρνούμενη περαιτέρω σχόλια.

Ο Γιορούκ Ισίκ, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων Bosphorus Observer, επικαλούμενος γνώση του θέματος, είπε στο Reuters ότι το εμπορικό πλοίο ονομάζεται Kafkametler [φωτογραφία] και υπέστη μικρές ζημιές. Το πλήρωμα είναι ασφαλές.

Η εταιρεία εκμετάλλευσης του πλοίου με έδρα την Κωνσταντινούπολη, Kafkametler Maritime, δεν ήταν άμεσα προσβάσιμη για σχολιασμό.

Το Kafkametler αγκυροβόλησε στο κανάλι του Δούναβη κοντά στον ουκρανικό τερματικό σταθμό Vylkove, όπως έδειξε η παρακολούθηση πλοίων MarineTraffic στις 21.20 GMT την Πέμπτη.

Η Ρωσία αποχώρησε από μια συμφωνία υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ τον Ιούλιο, η οποία επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά μέσω ενός ασφαλούς θαλάσσιου διαδρόμου.

Έκτοτε, η Ουκρανία έχει δημιουργήσει έναν προσωρινό «ανθρωπιστικό διάδρομο» για φορτηγά πλοία και αρκετά πλοία έχουν αποπλεύσει από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας από τον Αύγουστο.

Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει θαλάσσιες νάρκες για να στοχεύσει πολιτικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, τοποθετώντας τις νάρκες στην προσέγγιση των ουκρανικών λιμανιών, δήλωσε η βρετανική κυβέρνηση την Τετάρτη επικαλούμενη πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr