Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σέρβοι κατατάσσονται στον Ρωσικό Στρατό για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Σέρβοι κατατάσσονται στον Ρωσικό Στρατό για να πολεμήσουν στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία στρατολογεί Σέρβους μισθοφόρους για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα σχετικά έγγραφα συμπληρώνονται στα περίχωρα της Μόσχας, ενώ τους ίδιους τους μαχητές τους εντάσσουν ως εθελοντές στην 106η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, όπως γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC, στο ρεπορτάζ του με τίτλο:

«Η Μόσχα ελπίζει να στρατολογήσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία ταξιαρχία Σέρβων. Μέχρι στιγμής δεν τα πάει καλά».

Όπως δήλωσε πηγή της ρωσικής υπηρεσίας του BBC, οι Σέρβοι που έφθασαν στη Ρωσία εγκαταστάθηκαν προσωρινά σε εστία στο Κρασναγκόρσκ, η οποία βρίσκεται δίπλα στο παγοδρόμιο.

Στη συνέχεια με την ένταξή τους ασχολείται ειδικός συμβολαιογράφος, ενώ τις συμβάσεις τις υπογράφουν στο Καρολιόφ.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του BBC, περίπου 100 Σέρβοι μισθοφόροι έχουν ενταχθεί στον ρωσικό στρατό.

Στις 15 Σεπτεμβρίου ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε, γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC, ότι η Ρωσία δεν θα στρατολογεί ξένους μισθοφόρους για τον στρατό της και δεν χρειάζεται «άτομα απ έξω».

Ωστόσο, αμέσως μετά, μια ομάδα 30 μισθοφόρων από τη Σερβία έφθασε στα περίχωρα της Μόσχας, για να υπογράψει συμβάσεις και να ενταχθεί στην 106η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία.

Πρώτη φορά για το ζήτημα αυτό είχε γράψει ο γαλλικός ιστότοπος Intelligence Online («Moscow region hires Serbian private soldiers for imminent deployment to Ukraine»).

Όταν το BBC εντόπισε έναν από αυτούς, Σέρβοι που πολεμούν εδώ και καιρό στον πλευρό των αυτοανακηρυχθεισών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ επιβεβαίωναν στην προπαγανδιστική εκπομπή «Soloviof. Live» ότι γίνεται στρατολόγηση στη Σερβία.

Στις 21 Αυγούστου, η εκπομπή έβγαλε στον αέρα τον Σέρβο ελεύθερο σκοπευτή Ντεγιάν Μπέριτς, ο οποίος συμμετείχε στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία από το 2014, και τον Ντάβορ Σάβιτσιτς ο οποίος από το 2014 σχημάτιζε μια διμοιρία Σέρβων στο πλαίσιο της μισθοφορικής δύναμης «Wagner».

Είναι ενδιαφέρον ότι, όταν οι πληροφορίες αυτές έγιναν γνωστές στους δημοσιογράφους το 2016, ο Σάβιτσιτς, ο οποίος μέχρι τότε ζούσε στο Χίμκι κοντά στη Μόσχα, επέμεινε ότι ήταν απλώς ένας οικοδόμος και ότι δεν είχε πάει ποτέ στην ανατολική Ουκρανία ή στη Συρία.

Ούτε ο παρουσιαστής της εκπομπής αρνήθηκε τους δεσμούς της Σερβίας με τον ρωσικό στρατό.

Παρουσιάζοντας τον καλεσμένο, είπε ότι ο Σαβίτσιτς έχει πάρει τέσσερα παράσημα ανδρείας.

Ο Μπέριτς δήλωσε στον αέρα ότι η 106η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία είχε συγκροτήσει μια μονάδα με την επωνυμία «Λύκος» υπό τη διοίκηση του Σάβιτσιτς.

Επίσης οι πηγές της ρωσικής υπηρεσίας του BBC αναφέρουν ότι το σχέδιο της στρατολόγησης το επινόησε ο απόφοιτος της ακαδημίας της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της περιοχής της Μόσχας, Ρομάν Καρατάγεφ.

Στη συνέχεια, στο σχέδιο αυτό συμμετείχαν ο ιδρυτής της σερβικής διμοιρίας στη μισθοφορική οργάνωση «Wagner», Ντάβορ Σάβιτσιτς, ο αρχηγός των «Λύκων της Νύχτας» Αλεξάντρ Ζαλμποστάνοφ και ο γιος του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Μάρκο Μιλόσεβιτς.

Ο τελευταίος ζει στη Ρωσία περισσότερο από 20 χρόνια και «έπρεπε να εγγυηθεί στους πρώην συμπατριώτες του ότι η ρωσική πλευρά θα εκπληρώσει όλες τις συμφωνίες».

Η καταγραφή των ξένων μέσω της περιφέρειας της Μόσχας προτάθηκε, επειδή η περιφέρεια δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους της για τη λεγόμενη κρυφή επιστράτευση, γράφει το BBC, επισημαίνοντας ότι στις αρχές του έτους, στους επικεφαλής των περιφερειών και των κρατικών εταιρειών ανατέθηκε να στρατολογήσουν 150.000 εθελοντές, ώστε μέχρι το φθινόπωρο του 2023 να αντικαταστήσουν το 50% των επίστρατων που είχαν στρατολογηθεί κατά την επιστράτευση το φθινόπωρο του 2022.

Σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, ειπώθηκε ότι το σχέδιο για την πρόσληψη εθελοντών εκπληρώθηκε μόνο κατά 70% και οι κυβερνήτες θα πρέπει να το υλοποιήσουν κατά 100% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το ποσοστό στρατολόγησης εθελοντών είναι πολύ υψηλότερο.

Για παράδειγμα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε στις 3 Σεπτεμβρίου ότι περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας από την αρχή του έτους.

Τον Ιούλιο, ο ίδιος Μεντβέντεφ είχε κάνει λόγο για 185.000 συμβασιούχους και υποστήριξε ότι «ο ρυθμός με τον οποίο επιλέγουν να υπογράφουν συμβάσεις έφθασε τον Ιούνιο τα 1.400 άτομα την ημέρα».

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Άπω Ανατολής στις 12 Σεπτεμβρίου, υποστήριξε ότι 270.000 άνθρωποι υπέγραψαν οικειοθελώς συμβάσεις τους τελευταίους έξι ή επτά μήνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 1.000-1.500 άνθρωποι έρχονται να υπογράψουν σύμβαση κάθε μέρα.

Στις 3 Οκτωβρίου, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μίλησε για 335.000 άτομα που είχαν υπογράψει συμβάσεις με τον στρατό το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr