Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Συντριπτική νίκη των Εργατικών δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Βρετανία: Συντριπτική νίκη των Εργατικών δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ας πάρουμε πίσω το μέλλον της Βρετανίας» είναι το κεντρικό σλόγκαν του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος των Εργατικών (Labour) στη πόλη του Λίβερπουλ.

Είναι ένα ιδιαίτερο συνέδριο για τους Εργατικούς καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι θα είναι το τελευταίο στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν τις εθνικές εκλογές του ’24. Στη θέση αυτή βρίσκεται 13 χρόνια και στις τέσσερις ημέρες του συνεδρίου θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει σχέδιο και σθένος να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

«Οι Εργατικοί βρίσκονται σε τροχιά νίκης με αυτοπεποίθηση και σταθερό πλάνο» δήλωσε σήμερα το πρωί στον Observer ο ηγέτης των Εργατικών Σερ Κιρ Στάρμερ δίνοντας το απαραίτητο κλίμα.

Είναι ενδεικτικό ότι φέτος υπολογίζεται να παρακολουθήσουν το συνέδριο σχεδόν 18.000 άνθρωποι.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά κάθε ρεκόρ καθώς μόλις πέρυσι οι επισκέπτες ήταν 12.500 που προσέφεραν όμως στο κόμμα περισσότερες από 20 εκατομμύρια λίρες.

Συντριπτική νίκη δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Το θετικό κλίμα υπάρχει βέβαια και από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Εδώ και μήνες δείχνουν συντριπτική νίκη των Εργατικών έναντι του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών (Tory) στις επόμενες εθνικές εκλογές του 2024.

Η τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του Observer δείχνει τη διαφορά στις 13 ποσοστιαίες μονάδες.

Το κόμμα των Εργατικών με 42%, επικρίθηκε ότι «έκλεψε» μονάδες από άλλα κόμματα, ενώ οι Τόρις παρέμειναν σταθεροί με 29%.

Παράλληλα, άλλη μεγάλη δημοσκόπηση του Survation, που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους, δείχνει ότι το κόμμα των Εργατικών θα καταφέρει να κερδίσει στις επόμενες εθνικές εκλογές από 402 μέχρι 437 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ οι Τόρις θα κρατήσουν μόλις 132 έως 169 έδρες.

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2019, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 365 έδρες για το Συντηρητικό κόμμα και μόλις 203 για το Εργατικό.

Έχει παρατηρηθεί ότι συμμετέχοντες στις δημοσκοπήσεις ότι οδηγούνται προς αυτή τη κατεύθυνση κυρίως λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ανταπεξέλθει στο αυξανόμενο κόστος ζωής αλλά και της κατάστασης που έχει επέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS).

Δεσμεύσεις για την υγεία από τον Κιρ Στάρμερ

Το συνέδριο ξεκίνησε σήμερα με την αντιπρόεδρο του κόμματος Άντζελα Ρέινερ η οποία δήλωσε πως «η κυβέρνηση των Εργατικών θα αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων» καθώς «το κόμμα διψά για αλλαγή».

Ο πρόεδρος του κόμματος Σερ Κιρ Στάρμερ μια ημέρα πριν την έναρξη του συνεδρίου δεσμεύτηκε όμως για κάτι πιο πρακτικό.

Όπως ανακοίνωσε, θα χρηματοδοτήσει με 1,5 δισεκατομμύριο το NHS, με σκοπό να μειώσει τις λίστες αναμονής που πλήττουν, αυτή τη στιγμή, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας.

Με την χρηματοδότηση υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετήσει το πρώτο χρόνο περισσότερα από 2 εκατομμύρια ιατρικά ραντεβού.

Μάλιστα, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι το πλάνο δεν θα επιβαρύνει το δημόσιο χρέος, με τα κεφάλαια να αντλούνται από την φορολόγηση των μόνιμων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που δηλώνουν άλλη φορολογική έδρα.

Άτολμο κόμμα, αδιάφορος ηγέτης

Αν και το κλίμα είναι γενικά θετικό, ο ηγέτης του κόμματος θεωρείται ακόμα από πολλούς αδιάφορος και χωρίς απαντήσεις.

Η γενική γραμματέας Σάρον Γκράχαμ του συνδικάτου Unite με πάνω από 1,2 εκατομμύρια μέλη, δήλωσε σήμερα το πρωί στο Sky News ότι «το κόμμα αυτή τη στιγμή δείχνει πολύ άτολμο»

Στο Λίβερπουλ, βρίσκεται και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σάντικ Καν ο οποίος αναμένεται να μιλήσει σε παράλληλη εκδήλωση σήμερα το απόγευμα.

Στις παράλληλες συγκεντρώσεις που γίνονται στο πλαίσιο του συνεδρίου θα δοθεί το βήμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς η στήριξή τους αποτελεί βασικό κομμάτι του εργατικού κυβερνητικού προγράμματος.

Πηγή: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr