Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: Απόπειρα εμπρησμού σε εβραϊκή συναγωγή στο Βερολίνο με κοκτέιλ μολότοφ

DW: Απόπειρα εμπρησμού σε εβραϊκή συναγωγή στο Βερολίνο με κοκτέιλ μολότοφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμός στις γερμανικές Αρχές ασφαλείας και αυστηρά μέτρα μετά την απόπειρα εμπρησμού με κοκτέιλ μολότοφ σε κτήριο της εβραϊκής κοινότητας στο κέντρο του Βερολίνου.

«Είναι απολύτως σαφές ότι δεν ανεχόμαστε και ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε στο μέλλον επιθέσεις εναντίον εβραϊκών φορέων» ανέφερε σε αυστηρό τόνο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς την Τετάρτη από το Κάιρο, καταδικάζοντας την απόπειρα εμπρησμού σε κτήριο εβραϊκής κοινότητας στην Μπρουνενστράσε, σε κεντρικό σημείο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα ο Γερμανός καγκελάριος ανέφερε ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις με αντισημιτικό χαρακτήρα προαναγγέλοντας ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για την περιφρούρηση θεσμών και ιδρυμάτων της εβραϊκής ζωής στη Γερμανία.

Για τον καγκελάριο Σολτς η καταπολέμηση του αντισημισμού αποτελεί προτεραιότητα, όπως και η στήριξη του Ισραήλ αυτές τις ημέρες.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι δράστες «θα λογοδοτήσουν αυστηρά».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φρίντριχ Μερτς καταδίκασε επίσης την επίθεση υπογραμμίζοντας ότι «η προστασία της ζωής των Εβραίων της Γερμανίας αποτελεί ευθύνη όλων μας.

»Δεν θα πρέπει να αφήσουμε κι άλλο χώρο για το μίσος σε βάρος των Εβραίων στη Γερμανία».

Βόμβες μολότοφ μέσα στη νύχτα

Το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε αργά μέσα στη νύχτα, όταν δύο άγνωστοι, τα ίχνη των οποίων δεν έχουν εντοπιστεί από τις αρχές, έριξαν κοκτέιλ μολότοφ σε κτήριο που ανήκει στην εβραϊκή κοινότητα Kahal Adass Yisroel του Βερολίνου.

Τα κοκτέιλ μολότοφ κατέληξαν τελικά στον δρόμο και οι δράστες απομακρύνθηκαν από το σημείο φορώντας μάσκες.

Στο συγκεκριμένο κτήριο μάλιστα στεγάζονται συναγωγή, σχολή διδαχής του Ταλμούδ και της Τορά, πολιτιστικό κέντρο αλλά και εβραϊκός παιδικός σταθμός. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει ήδη αναλάβει η Εγκληματολογική Υπηρεσία του Βερολίνου.

Στο μεταξύ σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκεται και το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο Γερμανίας, το οποίο καταδίκασε άμεσα την επίθεση στο Βερολίνο, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» και ασκώντας σκληρή κριτική για τους πανηγυρισμούς σε εορταστικό κλίμα υποστηρικτών της Χαμάς σε γερμανικούς δρόμους.

Μάλιστα το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι οι οικογένειες Εβραίων που ζουν στην περιοχή γύρω από το εβραϊκό κέντρο της Μπρουνενστράσε δεν νιώθουν ασφαλείς.

Να επιδείξουν «αμείλικτη αυστηρότητα» ως προς την επιβολή του νόμου καλεί τις αρμόδιες γερμανικές αρχές και η Πρεσβεία του Ισραήλ στο Βερολίνο, κάνοντας λόγο για μια «κρίσιμη στιγμή της δημοκρατίας».

Η ισραηλινή πρεσβεία μάλιστα σχολίασε σε αυστηρό τόνο και τη χθεσινοβραδινή φιλοπαλαιστινιακή συνάθροιση στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, μετά το πολύνεκρο πυραυλικό χτύπημα σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι διαδηλωτές κατά του Ισραήλ γιορτάζουν τη δολοφονία Εβραίων στο Ισραήλ δίπλα ακριβώς στο Μνημείο των Δολοφονημένων Εβραίων της Ευρώπης.

Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ξανασυμβεί», αναφέρει σχετική ανάρτηση της πρεσβείας στην πλατφόρμα «Χ».

Πηγή: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr