Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόκο Χαράμ: Οι 219 μαθήτριες δόθηκαν ως νύφες στους τζιχαντιστές (βίντεο)

Μπόκο Χαράμ: Οι 219 μαθήτριες δόθηκαν ως νύφες στους τζιχαντιστές (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι 219 μαθήτριες από τη Νιγηρία που απήγαγε πριν από μήνες η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ δόθηκαν ως νύφες στους τζιχαντιστές που μάχονται στην αφρικανική χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμπουμπακάρ Σεκάου, που δηλώνει αρχηγός της οργάνωσης που επιδιώκει την εγκαθίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου και αποτελεί το παρακλάδι που έχει το Ισλαμικό Κράτος στην Αφρική.

Οι 219 μαθήτριες είχαν απαχθεί τον Απρίλιο από την πόλη Chibok.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φερόμενος ως ηγέτης της Μπόκο Χαράμ, «όλες τους έχουν ασπαστεί πλέον το Ισλάμ και έχουν αποστηθίσει το Κοράνι. Τις δώσαμε ως νύφες στους μαχητές μας. Βρίσκονται στα καινούργια τους σπίτια πλέον».

Οι δηλώσεις αυτές, οι οποίες έγιναν με βίντεο που δόθηκε σήμερα στο φως της δημοσιότητας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης της Νιγηρίας, σύμφωνα με τις οποίες οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα εκτιμάται ότι τα κορίτσια θα αφεθούν ελεύθερα.

Τίθεται έτσι σε αμφισβήτηση κατά πόσο η Μπόκο Χαράμ θα προχωρήσει όντως στην απελευθέρωση των μαθητριών, η απαγωγή των οποίων έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως ο Shekau, τον οποίο ο νιγηριανός στρατός ισχυρίζεται ότι σκότωσε πριν από έναν χρόνο, αρνήθηκε ότι υπάρχει ή πρόκειται να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι έχουν απαγάγει έναν Γερμανό υπήκοο τον οποίον και θα εκτελέσουν.

Καθημερινά γίνονται χτυπήματα και σφαγιάζονται άνθρωποι σε πόλεις και χωριά της χώρας, ενώ από το «παλμαρέ» των αφρικανών ισλαμοφασιστών δεν λείπουν ακόμα και οι ληστείες τραπεζών.

Από τη δράση της Μπόκο Χαράμ, που σημαίνει «η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτία» έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι τα τελευταία 5 χρόνια που έχει ξεκινήσει την τρομοκρατική της εκστρατεία για την ίδρυση Ισλαμικού Χαλιφάτου στην αφρικανική χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr