Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Τρεις ρουκέτες έπεσαν κοντά σε κοίτασμα φυσικού αερίου που ελέγχεται από Κούρδους και ΗΠΑ

Συρία: Τρεις ρουκέτες έπεσαν κοντά σε κοίτασμα φυσικού αερίου που ελέγχεται από Κούρδους και ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις ρουκέτες έπεσαν την Κυριακή 19/11 τα ξημερώματα κοντά στη στρατιωτική βάση του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην ανατολική ύπαιθρο (ανατολικά του Ευφράτη) της περιφέρειας της Ντέιρ αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από περιοχές δυτικά του Ευφράτη, όπου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι υποστηριζόμενες από το Ιράν φατρίες έχουν τον έλεγχο.

Η περιφέρεια της Ντέιρ αλ Ζουρ ελέγχεται δυτικά του Ευφράτη από κυβερνητικές και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και ανατολικά του Ευφράτη από τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τον Διεθνή Συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η φατρία της λεγόμενης Ισλαμικής Αντίστασης, που υποστηρίζεται από το Ιράν, έχουν αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ και του Διεθνούς Συνασπισμού στη Συρία και το Ιράκ μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Τοπική πηγή από την πόλη Αλ Οζμπά, ανατολικά της Ντέιρ αλ Ζουρ, δήλωσε στον North Press ότι τρεις πύραυλοι έπεσαν κοντά στα κοιτάσματα πετρελαίου/φυσικού αερίου Κόνικο στην ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ αλ Ζουρ, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου/πετρελαίου Κόνικο, έκτασης 100 εκταρίων (1.000 στρεμμάτων), αποτελεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Συρίας.

Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Ντέιρ αλ Ζουρ και επί του παρόντος τελεί υπό τον έλεγχο των αμερικανικών δυνάμεων.

Βρίσκεται επίσης κοντά σε σημαντικά συριακά κοιτάσματα πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των Αλ Ομάρ και Αλ Τανάκ, που βρίσκονται σε αποστάσεις 38 και 66 χιλιομέτρων αντίστοιχα από το κοίτασμα φυσικού αερίου Κόνικο.

Να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί έχουν οχυρώσει το Κόνικο με τείχος 4 χλμ που το περιβάλει, οχυρώματα, πύργους παρατήρησης κι άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr