Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν μεταφέρει τους φιλοϊρανούς παραστρατιωτικούς μισθοφόρους σε νέες θέσεις στην κεντρική Συρία

Το Ιράν μεταφέρει τους φιλοϊρανούς παραστρατιωτικούς μισθοφόρους σε νέες θέσεις στην κεντρική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Συρία πολιτοφυλακές/παραστρατιωτικοί μισθοφόροι που υποστηρίζονται από το Ιράν εκκένωσαν το Σάββατο 18/11 μια σειρά από αρχηγεία τους (βάσεις, στρατόπεδα) στην περιφέρεια της Ντέιρ αλ Ζουρ, μια περιφέρεια της ανατολικής Συρίας που δυτικά του Ευφράτη ελέγχεται από το συριακό καθεστώς και τα μετέφεραν στην περιφέρεια της Χομς στην κεντρική Συρία.

Στρατιωτική πηγή από το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) είπε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press ότι οι IRGC εκκένωσαν ένα αρχηγείο στη συνοικία Αλ Τζαμιάτ στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ και ένα άλλο κοντά στο ιερό Αΐν Αλί στην πόλη Αλ Κουρίγια.

Οι θέσεις των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στην περιφέρεια Ντέιρ αλ Ζουρ επλήγησαν πρόσφατα υπό αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις, αμερικανικά αντίποινα στις φιλοϊρανικές επιθέσεις εναντίον των βάσεων των ΗΠΑ τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Η στρατιωτική πηγή πρόσθεσε ότι ότι οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης μετέφεραν παραστρατιωτικούς μισθοφόρους μαχητές και εξοπλισμό από τα δύο προαναφερθέντα αρχηγεία στην περιφέρεια της Χομς.

Επιπλέον, η υποστηριζόμενη από το Ιράν Λίγουα Φατεμιγιούν (μισθοφόροι παραστρατιωτικοί με προέλευση από την ιρανική μειονότητα στο Αφγανιστάν) εκκένωσε τρία από τα κεντρικά της γραφεία στην περιοχή του Αλ Μαγιαντίν, μια πόλη στην ανατολική ύπαιθρο του περιφέρειας Ντέιρ αλ Ζουρ, και μετέφερε τους μαχητές της στην πόλη Αλ Σούκνα, στην ανατολική Χομς «χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το αιτιολογικό».

Η εκκένωση του αρχηγείου ακολούθησε συνάντηση των ηγετών των Φουρών της Επανάστασης και των πολιτοφυλακών/παραστρατιωτικών μισθοφόρων που υποστηρίζονται από το Ιράν και των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (NDF), σύμφωνα με την ίδια πηγή που προέβλεψε ότι περισσότερα φιλοϊρανικά αρχηγεία (βάσεις, στρατόπεδα) θα εκκενωθούν τις επόμενες ημέρες.

Τεράστιες εκτάσεις της συριακής ερήμου και της ανατολικής επαρχίας της Ντέιρ αλ Ζουρ ελέγχονται από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Πόσους μισθοφόρους διατηρεί το Ιράν στη Συρία

Σύμφωνα με μια έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Νοέμβριο του 2021, ο αριθμός των φιλοϊρανών πολιτοφυλακών στη Συρία, Σύροι και μη, υπολογίστηκε σε περίπου 65.500.

Σήμερα υπολογίζονται ότι αριμούν περισσότεροι από 60.000 στρατιώτες στις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές, που αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές, οι πιο σημαντικές από τις οποίες είναι κατά μήκος του Ευφράτη, μέσα και γύρω από το Χαλέπι και την ευρύτερη περιοχή της Δαμασκού, και στα βάθη της συριακής ερήμου και του νότου της χώρας.

Ορισμένοι παραστρατιωτικοί είναι Ασιάτες Σιίτες και θεωρούνται βοηθητικές δυνάμεις, αλλά υπάρχουν επίσης τοπικές στρατολογημένες δυνάμεις που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της μαχόμενων πολιτοφυλακών και ονομάζονται «οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα ιερά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Politico: Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν οι χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr