ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σεργκέι Σόιγκου υποστηρίζει ότι η Ουκρανία υφίσταται «κολοσσιαίες απώλειες»

Ο Σεργκέι Σόιγκου υποστηρίζει ότι η Ουκρανία υφίσταται «κολοσσιαίες απώλειες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Σόιγκου,

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου υποστήριξε ότι η Ουκρανία υφίσταται «κολοσσιαίες απώλειες» στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου, τον οποίον κατέλαβαν ρωσικές δυνάμεις στη Χερσώνα.

Ουκρανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι ουκρανικές μονάδες κατάφεραν να διασχίσουν τον ποταμό –ο οποίος ουσιαστικά λειτούργησε ως πρώτη γραμμή μεταξύ των ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων εκατέρωθεν της ευρείας πλωτής οδού– και είχαν δημιουργήσει ερείσματα σε χωριά στην ανατολική όχθη του ποταμού.

Η Ρωσία υποσχέθηκε να φέρει την «κόλαση» στις ουκρανικές μονάδες εκεί και ο Σόιγκου ισχυρίστηκε την Τρίτη 21/11 ότι οι Ουκρανοί πεζοναύτες και το προσωπικό των Ειδικών Επιχειρήσεων υπέστησαν τεράστιες απώλειες ενώ προσπαθούσαν να κερδίσουν έδαφος.

Ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις στα ανατολικά και νότια της χώρας παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στο έδαφος στην Ουκρανία.

«Όλες οι προσπάθειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να διεξάγουν επιχείρηση στη Χερσώνα απέβησαν άκαρπες.

»Χάρη στις προληπτικές και επαγγελματικές ενέργειες του στρατιωτικού μας προσωπικού, οι μονάδες του Σώματος Πεζοναυτών και οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων των ουκρανικών στρατευμάτων υφίστανται κολοσσιαίες απώλειες», δήλωσε ο Σοϊγκού σε ομιλία του σε αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας για ουκρανικό drone: Εκτιμώ την καθυστερημένη συγγνώμη της Ουκρανίας αλλά «υπάρχει ποινικό αδίκημα»

Επικεφαλής των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας αντιστράτηγος που υπηρέτησε στη Συρία

Ρώσος αναλυτής: Η Ρωσία προτίθεται να εκπαιδεύσει τον τζιχαντιστικό στρατό της Συρίας

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ προτείνει το 21ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Το Ισραήλ τρόμαξε τόσο πολύ τον Πούτιν, που η Ρωσία απενεργοποίησε το δικό της δίκτυο παρακολούθησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr