Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ισοπέδωσαν νοσοκομείο στην Κομπάνι που χτίστηκε κι από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα

Οι Τούρκοι ισοπέδωσαν νοσοκομείο στην Κομπάνι που χτίστηκε κι από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κτίριο του Νοσοκομείου Miştenur στο κέντρο της Κομπάνι, το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως σχολείο, βομβαρδίστηκε το 2014 από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Μετά την απελευθέρωση της πόλης από μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ) το 2015, ξεκίνησε η διαδικασία ανοικοδόμησης της πόλης.

Ήταν από τα σημαντικά έργα η κατασκευή κέντρων Υγείας, υπό την επίβλεψη της Αυτόνομης Διοίκησης και με την υποστήριξη διεθνών οργανισμών Υγείας.

Το Νοσοκομείο ανοικοδομήθηκε με την υποστήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα το 2015 και άρχισε να παρέχει υπηρεσίες Υγείας στους ανθρώπους.

Το Νοσοκομείο περιλάμβανε τμήματα: Παίδων, Γυναικών, Διαβήτη και Νευρολογίας, εκτός από φαρμακείο, τμήμα ιατρικών αναλύσεων και τρία ασθενοφόρα.

Το Νοσοκομείο ήταν ένα από τα σημαντικά κέντρα Υγείας που παρείχε ιατρικές υπηρεσίες στους ανθρώπους, καθώς δεχόταν από 300 έως 400 άτομα καθημερινά και τους παρείχε υπηρεσίες εξέτασης και θεραπείας και δωρεάν φάρμακα.

Κατά τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατοχής από τις 23 Δεκεμβρίου (2023), στοχοποιήθηκε και το Νοσοκομείο Miştenur, και δέχτηκε 6 διαδοχικές επιθέσεις, που οδήγησαν στην καταστροφή του και τέθηκε εντελώς εκτός υπηρεσίας ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της τουρκικής κατοχής.

Ένας γιατρός του νοσοκομείο Miştenur, ο Νουρ Μοχάμεντ Μουσλίμ, δήλωσε ότι η τουρκική κατοχή στόχευσε πολλές φορές το Νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου 2023 μεταξύ 16.00 και 17.00, γεγονός που είχε αποτέλεσμα να τεθεί εντελώς εκτός λειτουργίας.

Ο Δρ Μοχάμεντ Μουσλίμ δήλωσε: «Με ποιο νόμο έχουν το δικαίωμα να στοχοποιούν νοσοκομεία;».

Κάλεσε την κοινή γνώμη και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα να σταθούν απέναντι στη βαρβαρότητα του τουρκικού κράτους.

Μετά την επίθεση, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δημοσίευσαν ένα μήνυμα στον λογαριασμό τους σε ιστότοπους εικονικής δικτύωσης («Χ») στο οποίο ανέφεραν ότι συνέβαλαν στην κατασκευή του νοσοκομείου και εργάστηκαν σε αυτό και το 2019 πριν το παραδώσουν στην Αυτόνομη Διοίκηση (AANES).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr