Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή στο Ισραήλ: Ο Αμπάς περιγράφει ως «μάρτυρα» δράστη δολοφονικής επίθεσης

Οργή στο Ισραήλ: Ο Αμπάς περιγράφει ως «μάρτυρα» δράστη δολοφονικής επίθεσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς προκάλεσε την οργή του Ισραήλ, καθώς σε επιστολή συλλυπητηρίων αναφέρει ως «μάρτυρα» δράστη δολοφονικής επίθεσης εναντίον ηγέτη της εβραϊκής ακροδεξιάς και ως «τρομοκρατικές συμμορίες» τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ο Μαχμούντ Αμπάς έστειλε χθες, Κυριακή, τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μουάταζ Χιτζάζι, ενός 32χρονου Παλαιστινίου που σκοτώθηκε την Πέμπτη από την ισραηλινή αστυνομία, η οποία τον παρουσίασε ως τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Γεχούντα Γκλικ.

Αυτός ο τελευταίος είναι μία από τις προσωπικότητες της ισραηλινής υπερεθνικιστικής δεξιάς που κάνει τους μουσουλμάνους να φρίττουν διεκδικώντας για τους Εβραίους το δικαίωμα να προσεύχονται στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στο μήνυμά του, αντίγραφο του οποίου είδε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Αμπάς εκφράζει «θυμό και καταδίκη μετά την ανακοίνωση της εγκληματικής δολοφονίας που διαπράχθηκε από τις τρομοκρατικές συμμορίες του ισραηλινού στρατού κατοχής εναντίον του Μουάταζ Ιμπραχίμ Χαλίλ Χιτζάζι, ο οποίος πέθανε ως μάρτυρας υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα του λαού μας και των αγίων τόπων».

«Ενώ επιχειρούμε να ηρεμήσουμε την κατάσταση, ο Αμπού Μάζεν (Μαχμούντ Αμπάς) στέλνει συλλυπητήρια μετά το θάνατο ενός άνδρα ο οποίος επιχείρησε να διαπράξει ένα ποταπό έγκλημα», αναφέρει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής.

Η Ανατολική Ιερουσαλήμ, η παλαιστινιακή πλευρά της πόλης που προσαρτήθηκε από το Ισραήλ, αποτελεί εστία εντάσεων, στο κέντρο των οποίων βρίσκεται το καθεστώς της Πλατείας των Τζαμιών, που οι Εβραίοι αποκαλούν Όρος του Ναού (του Σολομώντα). Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορούνται ότι υποδαυλίζουν τις φλόγες.

Ο Γκλικ έβγαινε από μια συζήτηση για το Όρος του Ναού όταν δέχθηκε τους πυροβολισμούς, το βράδυ της Τετάρτης.

Για τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, το συλλυπητήριο μήνυμα δείχνει πως ο Αμπάς είναι «ένας εταίρος της τρομοκρατίας, των τρομοκρατών και των δολοφόνων».

Η Ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι, αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους, δήλωσε στο δημόσιο ραδιοσταθμό πως ο Παλαιστίνιος ηγέτης «παίζει με τη φωτιά». «Δεν μπορείς από τη μια να διατρέχεις τον κόσμο λέγοντας πως καταδικάζεις τη βία και από την άλλη πλευρά να στέλνεις επιστολές που την ενθαρρύνουν», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

«Ο Νετανιάχου θα συνεχίσει, δεν θα σταματήσει – Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη» στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr