ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ρωσία,


















































Φόβοι για χερσαίο πόλεμο: Η απεγνωσμένη εκστρατεία του Ιράν για τη στρατολόγηση πολιτών
Antonis Samaras, Former Prime Minister of Greece: "Permanent Stationing of Greek and Allied Forces in Cyprus" - The former PM...
Τεχεράνη: 100.000 στρατιώτες κατέκλυσαν την πρωτεύουσα του Ιράν για την αποτροπή πραξικοπήματος
Πλήγμα στην Κασπία: Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις κατέστρεψαν μυστική ιρανική βάση αεράμυνας σε απόσταση 1.600 χιλιομέτρων
Νετανιάχου: «Η μόνη μακροπρόθεσμη λύση για την κρίση στο Ορμούζ είναι η αναδρομολόγηση των αγωγών προς τη Μεσόγειο» - Δεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε την Κυριακή 31/12, στην ομιλία του για το Νέο Έτος, πως η χώρα του δεν θα υποχωρήσει «ποτέ» αφού «υπερασπίσθηκε σθεναρά» τα συμφέροντά της το 2023, αλλά δεν ανέφερε ρητά την Ουκρανία.
«Αποδείξαμε πολλές φορές ότι μπορούμε να εκτελέσουμε τις πιο δύσκολες αποστολές και ότι δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ επειδή καμιά δύναμη δεν μπορεί να μας διχάσει», τόνισε κατά την ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Μολονότι ο Βλαντιμιρ Πούτιν δεν αναφέρθηκε άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία άρχισε πριν από σχεδόν δύο χρόνια, την υπαινίχθηκε επανειλημμένα, αποτίωντας για παράδειγμα φόρο τιμής στους στρατιώτες, «τους ήρωές μας».
Όμως αντίθετα από πέρυσι, όταν ο πρόεδρος είχε εμφανισθεί περιστοιχισμένος από ένστολους στρατιωτικούς, αυτή τη φορά διακήρυξε ότι το έτος 2024 θα είναι έτος της «οικογένειας» και είχε για φόντο το Κρεμλίνο.
Το 2023 «υπερασπισθήκαμε σθεναρά τα εθνικά συμφέροντά μας, την ελευθερία μας και την ασφάλειά μας, τις αξίες μας», δήλωσε σ’ αυτή την ομιλία του που μεταδόθηκε πρώτα στη ρωσική Άπω Ανατολή, δεδομένης της διαφοράς ώρας της περιφέρειας αυτής με τη Μόσχα.
Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης πως η Ρωσία, η οποία βιώνει «μια ιστορική φάση», θα είναι «ακόμη πιο ισχυρή» την ερχόμενη χρονιά.























































