Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιρανοί σκότωσαν με πυραυλική επίθεση στην Ερμπίλ εκατομμυριούχο Κούρδο επιχειρηματία και Ασσύριο επιχειρηματία

Οι Ιρανοί σκότωσαν με πυραυλική επίθεση στην Ερμπίλ εκατομμυριούχο Κούρδο επιχειρηματία και Ασσύριο επιχειρηματία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η σορός του Καράμ Μιχαήλ [φωτογραφία], ενός Ιρακινού [Ασσύριου] ρωμαιοκαθολικού χριστιανού επιχειρηματία με βρετανική υπηκοότητα που έπεσε θύμα της ιρανικής πυραυλικής επίθεσης στην Ερμπίλ, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για ταφή.

Ο Καράμ Μιχαήλ, γεννημένος το 1981 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ομίλου Rayyan al-Iraq.

Ήταν φιλοξενούμενος στο σπίτι του Peshraw Dzeyi, ενός επιφανούς Κούρδου επιχειρηματία με ολλανδική υπηκοότητα, τη νύχτα [15/1] της ιρανικής επίθεσης με πυραύλους στην Ερμπίλ.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15/1 όταν το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους σε διάφορες κατοικημένες περιοχές στην Ερμπίλ, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων αμάχων, μεταξύ των οποίων ένα νήπιο 11 μηνών, και τον τραυματισμό άλλων έξι.

Ο πατέρας του Καράμ Μιχαήλ, ο οποίος επισκέφτηκε το σημείο του θανάτου του γιου του, απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του Ιράν, που υποστηρίζει ότι οι δύο δολοφονημένοι επιχειρηματίες είχαν υποτιθέμενους δεσμούς με ξένη χώρα, δηλαδή με το Ισραήλ.

Τόνισε ότι ο γιος του και ο Peshraw δεν είχαν καμία ανάμειξη στην πολιτική ή πολιτικά κόμματα, περιγράφοντάς τους ως αξιόπιστους επιχειρηματίες.

Μετά την επίθεση, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον καταδίκασε τις ενέργειες του Ιράν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ιρανό ομόλογό του στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Το Ιράν πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει τους Χούτι με όπλα και πληροφορίες και να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να σταματήσει τις επιθέσεις των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα», έγραψε ο Κάμερον στο «X» μετά τη συνάντηση.

«Το Ιράν πρέπει επίσης να σταματήσει να χρησιμοποιεί την περιφερειακή κατάσταση ως κάλυψη για να ενεργεί απερίσκεπτα και να παραβιάζει την κυριαρχία άλλων», τόνισε, προσθέτοντας ότι «το κατέστησε σαφές στον ΥΠΕΞ @Amirabdolahian».

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποίησε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους σε διάφορες κατοικημένες περιοχές στην Ερμπίλ, την πρωτεύουσα της περιφέρειας του Κουρδιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες, ανάμεσά τους ένα μωρό κορίτσι 11 μηνών και να τραυματιστούν άλλοι έξι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr