ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όρμπαν: Αν δεν συμφωνούσα, θα έστελναν στην Ουκρανία πόρους για την Ουγγαρία

Όρμπαν: Αν δεν συμφωνούσα, θα έστελναν στην Ουκρανία πόρους για την Ουγγαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστήριξε ότι «έκανε τα πάντα» για τη χώρα του προτού συμφωνήσει στο νέο ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία και πρόσθεσε ότι απέτρεψε τον κίνδυνο να χάσει η Βουδαπέστη ευρωπαϊκούς πόρους.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε πολύ γρήγορα, παρά το γεγονός ότι επί εβδομάδες η Ουγγαρία εξέφραζε την αντίθεσή της στην παροχή επιπλέον πόρων στο Κίεβο, και μάλιστα είχε ασκήσει βέτο στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Στην καθιερωμένη συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα ο Όρμπαν δήλωσε ότι η χθεσινή συμφωνία ήταν καλή.

«Έκανα τα πάντα», τόνισε. «Αν δεν είχε επιτευχθεί αυτή τη συμφωνία και η Ουγγαρία εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί το δικαίωμά της στο βέτο, τότε οι 26 χώρες μέλη θα είχαν συμφωνήσει να στείλουν τα χρήματα στην Ουκρανία και θα είχαν πάρει πόρους που προορίζονταν για την Ουγγαρία και θα τους έστελναν και αυτούς στην Ουκρανία. Αυτό γιατί θα ήταν καλό;», διερωτήθηκε.

«Δεν στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία, παίρνουμε τα χρήματά μας από τις Βρυξέλλες και θα συνεισφέρουμε στην πολιτική χρηματοδότηση της Ουκρανίας», εξήγησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Αφού ξεπάγωσε τον Δεκέμβριο κάποιους από τους ευρωπαϊκούς πόρους που προορίζονταν για την Ουγγαρία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να παρακρατά περίπου 20 δισεκ. ευρώ από τη Βουδαπέστη λόγω των ανησυχιών για το κράτος δικαίου εκεί.

Ο Όρμπαν στη σημερινή του συνέντευξη επανέλαβε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, καθώς πλησιάζει η δεύτερη επέτειος από την έναρξη του πολέμου και «ο χρόνος είναι με το μέρος της ρωσικής πλευράς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

Τραμπ από ΟΗΕ: Απειλεί με αφανισμό το Ιράν, σχεδιάζει βάσεις στην Γροιλανδία και προβλέπει πτώση καθεστώτος στην Κούβα και τέλος πολέμου στην Ουκρανία

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr