Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταϊνμάγερ σε Χριστοδουλίδη: «Χρειαζόμαστε έναν λόγιο ηγέτη [σαν κι εσένα] που μπορεί να οραματιστεί ένα καλύτερο μέλλον»

Σταϊνμάγερ σε Χριστοδουλίδη: «Χρειαζόμαστε έναν λόγιο ηγέτη [σαν κι εσένα] που μπορεί να οραματιστεί ένα καλύτερο μέλλον»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο διορισμός αυτός [της Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ] αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναζωογόνηση των συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο των τελευταίων ετών.

»Η Γερμανία είναι έτοιμη να στηρίξει τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών.

»Η Γερμανική Κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα την αποστολή αστυνομικών για να συμμετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο, για πρώτη φορά», είπε ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, κατά την παρουσία του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ανέφερε, επίσης, ότι χαιρετίζει την ειλικρινή δέσμευση του Προέδρου Χριστοδουλίδη να προχωρήσει σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο Γερμανός Πρόεδρος είπε ότι «και οι δύο μας έχουμε υπηρετήσει τις χώρες μας ως Υπουργοί Εξωτερικών και γνωρίζω πολύ καλά τη μεγάλη πείρα από το διεθνές δίκτυο που φέρεις μαζί σου στην Προεδρία.

»Την ίδια στιγμή είσαι ένας καταξιωμένος ακαδημαϊκός που συνέχιζε να εκδίδει συγγράμματα για την Ιστορία της Κύπρου και κατά την ενεργό πολιτική σου ζωή.

»Πιστεύω πως σε τέτοιες εποχές χρειαζόμαστε έναν λόγιο ηγέτη που μπορεί να οραματιστεί ένα καλύτερο μέλλον και να βρει τρόπους να το επιτύχει.

»Μπορείς να βασίζεσαι στη Γερμανία για να είναι στο πλευρό της χώρας σου», κατέληξε ο πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ είναι μια εξαιρετικά έμπειρη διπλωμάτης, δήλωσε ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αμφιβάλει καθόλου ότι θα συνεχίσει την εντολή της με ενθουσιασμό.

Ο κ. Ντουζαρίκ απαντούσε σε ερώτηση στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ τη Δευτέρα 12/2, σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΓΤΠ.

«Σε σχόλιο του ανταποκριτή του OMEGA Μιχάλη Ιγνατίου ότι από ό,τι γνωρίζει η κ. Ολγκίν έχει επιστρέψει από την περιοδεία της στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία και όταν ρώτησε τον κ. Ντουζαρίκ αν έχει κάτι να πει για τα αποτελέσματα της αποστολής, αν η ίδια σκοπεύει να πάει πίσω στο νησί ή αν είναι απογοητευμένη και αποφάσισε να μην επιστρέψει, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι η κ. Ολγκίν είναι μια εξαιρετικά έμπειρη διπλωμάτης, τονίζοντας ότι δεν αμφιβάλει καθόλου ότι θα συνεχίσει την εντολή της με ενθουσιασμό», αναφέρεται.

«Συμπλήρωσε ότι δεν είναι εις γνώση του αν είναι στη Νέα Υόρκη ή πότε είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα», προστίθεται.

Επίσης ερωτηθείς από τον κ. Ιγνατίου αν έχει κάτι να πει για τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος σημείωσε ότι ήταν πολύ ωραίο που η συνάντηση συνέβη την ημέρα που διεκπεραιώθηκε η πλήρης πληρωμή των οφειλών της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Εθνών, η κατάσταση στην Κύπρο, καθώς και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr