Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Η AANES παρέδωσε στο Κιργιστάν 99 αιχμάλωτα γυναικόπαιδα του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Η AANES παρέδωσε στο Κιργιστάν 99 αιχμάλωτα γυναικόπαιδα του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) ανακοίνωσε την Τετάρτη 21/2 ότι παρέδωσε στη Δημοκρατία της Κιργιζίας 99 κρατούμενους του ISIS, μεταξύ των οποίων 72 παιδιά και 27 γυναίκες από τις οικογένειες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων της AANES ανέφερε σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι η παράδοση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας από το Κιργιστάν και εκπροσώπων του Τμήματος στις 19 Φεβρουαρίου.

Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Μπαϊκάτ Καντίροφ, εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κιργιστάν, έγινε δεκτή από τον Ρούμπελ Μπάχο, αναπληρωτή συμπρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων, τον Χαλίντ Ιμπραήμ, έναν αξιωματούχο του Τμήματος και τη Λάνα Χουσεΐν, εκπρόσωπο του τις Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μπάχο είπε ότι οι τουρκικές επιθέσεις σε περιοχές που ελέγχονται από την AANES καταστρέφουν συστηματικά την ευημερία των ανθρώπων, με στόχο να εκτοπίσουν εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής και να τους μετατρέψουν σε εκτοπισμένους ή πρόσφυγες, κάτι που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Όλες οι επιθέσεις γίνονται μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, είπε.

Σημείωσε επίσης ότι οι τουρκικές επιθέσεις σε περιοχές που ελέγχονται από την AANES εμποδίζουν τον αγώνα κατά του ISIS και υπονομεύουν τη διαδικασία επαναπατρισμού οικογενειών του ISIS.

Ο Μπάχο δήλωσε περαιτέρω ότι έχουν πληροφορίες που δείχνουν ότι το ISIS εκμεταλλεύεται αυτές τις επιθέσεις για να αναδιοργανώσει τις τάξεις του και να εξαπολύσει επιθέσεις στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Από την πλευρά του, ο Καντίροφ δήλωσε ότι η Δημοκρατία της Κιργιζίας αναγνωρίζει τις θυσίες της AANES και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στον αγώνα κατά του ISIS.

Ευχαρίστησε την AANES και τις SDF για τη βοήθειά τους και τη διευκόλυνσή τους στον επαναπατρισμό των πολιτών τους υπό το φως των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν στη βορειοανατολική Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr